Home » Jawatan Kosong » KKM Buka 1407 Jawatan Pembantu Perawatan Kesihatan U11 Melalui SPA

KKM Buka 1407 Jawatan Pembantu Perawatan Kesihatan U11 Melalui SPA

SURUHANJAYA Perkhidmatan Awam SPA menerusi laman sesawang rasminya telah mengeluarkan hebahan jawatan kosong sebagai pembantu perawatan kesihatan gred u11 di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dimana bagi yang berminat boleh membuat permohonan di laman sesawang rasmi SPA.

Tugas Pembantu Perawatan Kesihatan

Tugasan Pembantu Perawatan Kesihatan adalah bertanggungjawab membantu melaksanakan tugas-tugas asas berkaitan penjagaan pesakit, penyediaan peralatan, mengambil dan merekod data pesakit dan tugas-tugas lain yang seumpamanya.

Senarai Jawatan Yang Dihebahkan

  • Pemabntu Perawatan Kesihatan U11
  • Kekosongan : 407
  • Simpanan : 1000

Syarat Permohonan

Memiliki kepujian dalam mata pelajaran Bahasa Melayu dan empat (4) Lulus (termasuk mata pelajaran Matematik) dalam SRP/PMR/PT3 atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

  1. Warganegara Malaysia;
  2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
  3. Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred U11: RM1,204.00).
  4. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (rujukan SPA TUGAS)

Cara Memohon

Step 1 – Daftar/Login

Permohonan melalui website Rasmi spa iaitu:

  1. http://putra12.spa.gov.my/
  2. http://putra12.spa.gov.my/

*Kalau slow tu harap bersabar mungkin ramai tengah isi.

Step- 2 Kalau Dah Daftar

Kalau anda pengguna sedia ada SPA anda hanya perlu ke bahagian “Jawatan Dimohon” dan terus ke “Jawatan SPA”.

Step 3 – Ketik Mana Nak

Cari jawatan “Pemabantu Perawatan Kesihatan” dan seret ke kanan, dah sattle ketik simpan.

Step 4 – Hatar Permohonan

Masuk bahagian pengakuan permohonan dan ketik “Perakuan” dan nampak latihan yang anda pilih tadi? sila baca pengakuan permohonan terlebih dahulu dan ketik “Saya Setuju” jika anda setuju dan terus Hantar.

Step 5 – Semak Permohonan

Semak semula permohonan anda di bahagian “Semak Permohonan” takut tak masuk atau tersilap. kalau dah ada makanya anda dah berjaya buat permohonan dan tunggu sentiasa semak status kalau dapat kelak. Good Luck.

Disclaimers : Artikel yang dikongsikan ini merupakan perkongsian cara bagaimana untuk membuat permohonan jawatan sebagai “pembantu perawatan kesihatan” di spa sahaja, bukan mohon melalui website ini, segala rujukan adalah bersandarkan laman rasmi SPA.

Penafian – Bahan artikel portalamalaysia share dihalaman ini merupakan tutorial dan rujukan yang related dengan “KKM Buka 1407 Jawatan Pembantu Perawatan Kesihatan U11 Melalui SPA” sahaja. kami tidak ada kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, semua rujukan berpandukan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!