Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong MEASAT Satellite Systems Sdn Bhd – Kemasukan Segera Jom Mohon!

Jawatan Kosong MEASAT Satellite Systems Sdn Bhd – Kemasukan Segera Jom Mohon!

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk memohon jawatan kosong di MEASAT Satellite Systems Sdn. Bhd.

Senarai Kandungan

Pengenalan

MEASAT ialah pembekal premium perkhidmatan komunikasi dan video kepada penyiar terkemuka, platform Direct-To-Home (DTH) dan operator telekom. Dengan kapasiti merentasi lima (5) satelit komunikasi, MEASAT menyediakan perkhidmatan kepada lebih 150 negara yang mewakili 80% penduduk dunia di seluruh Asia, Timur Tengah, Afrika, Eropah dan Australia.

Armada satelit MEASAT termasuk satelit MEASAT-3, MEASAT-3a dan MEASAT-3b tercanggih yang terletak bersama di 91.5°E, menyokong kejiranan pengedaran video dan DTH premium Asia; dan MEASAT-5 pada 119.5°E menyediakan sambungan jalur lebar di seluruh Malaysia. Di Afrika, satelit AFRICASAT-1a pada 46.0°E menyediakan kapasiti satelit merentasi benua Afrika dengan sambungan ke Eropah, Timur Tengah, Malaysia dan Singapura. Armada MEASAT akan diperkukuhkan lagi dengan penambahan MEASAT-3d pada 91.5°E pada 2021 yang akan membolehkan liputan 100% untuk jalur lebar pengguna berkelajuan tinggi di seluruh isi rumah Malaysia; memenuhi keperluan pertumbuhan rangkaian mudah alih 4G & 5G di Malaysia; peningkatan kapasiti pengedaran untuk video di seluruh rantau Asia Pasifik; dan menyediakan redundansi satelit dalam orbit.

Jawatan:

1. ADMIN ASSISTANT – 6 MONTH CONTRACT (2 IMMEDIATE VACANCIES)

2. BUILDING/FACILITIES CHARGEMAN (12 HOURS-SHIFT)

3. NETWORK MANAGEMENT ENGINEER (12 HOURS SHIFT – CYBERJAYA)

4. FINANCE EXECUTIVE (GENERAL LEDGER SPECIALIST)

5. ENGINEER/SNR ENGINEER (SYSTEM DEVELOPMENT)

Makluman:

  • Permohonan untuk senarai kerja kosong di atas adalah melalui Jobstreet. Oleh demikian, anda dikehendaki mendaftar terlebih dahulu sebelum memohon.
  • Jika sudah mendaftar, anda bolehlah memohon jawatan kosong di atas dengan menekan link yang admin sediakan di bawah.

Tarikh Tutup Permohonan: 26 November – 09 December 2021

KLIK DISINI UNTUK MOHON

Anda Ingin Mohon Jawatan Kosong:

Semoga Anda Berjaya!

Disclaimers – Semua yang admin kongsikan dihalaman ini merupakan panduan tutorial dan rujukan yang berkaitan dengan “Jawatan Kosong MEASAT Satellite Systems Sdn Bhd – Kemasukan Segera Jom Mohon!” sahaja. kami tidak ada kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, semua hebahan berpandukan sumber official dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes