Jawatan Kosong Maybank 2023

Maybank telah membuka peluang kepada semua rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon Jawatan Kosong di cawangan Maybank seluruh Malaysia.

Terdapat pelbagai jawatan yang ditawarkan oleh Maybank dan ianya terbuka kepada semua warganegara yang memerlukan pekerjaan. Ini adalah antara jawatan yang ditawarkan :

 • PERSONAL FINANCIAL ADVISOR
 • Team Leader, Telesales, Maybank Group Customer Care
 • PERSONAL FINANCIAL ADVISOR – FEDERAL TERRITORY
 • Team Leader
 • Marketing Executive

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka.


Permohonan dibuka bermula sekarang yang mana permohonan boleh dilakukan secepat mungkin dan ditutup pada tarikh yang akan ditetapkan pada masa terdekat.

Permohonan juga boleh dibuat secara secara atas talian bagi memudahkan urusan .

Antara Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong :


 • Pemohon adalah warganegara Malaysia
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas

Semua calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah dipelawa untuk memohon serta mengisi kekosongan jawatan yang ditawarkan.

Bakal calon juga perlu mempunyai ciri-ciri berikut:


 1. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 2. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 3. Berpengetahuan
 4. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi Maybank:


 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain

Mohon Di Sini Jawatan Kosong Maybank

Pengenalan Mengenai Maybank 


Maybank atau Malayan Banking Berhad merupakan salah satu institut perbankkan yang terbesar di Malaysia yang mana ianya telah ditubuhkan pada tahun 1960 dan mempunyai pusat pentadbiran di Kuala Lumpur.

Perkhidmatan Maybank melibatkan perbankan seperti perbankan peribadi, perbankan perniagaan, perbankan korporat, pengurusan kekayaan, insurans dan banyak lagi.

Malah Maybank juga cawangan besar di luar negara, termasuklah di Asia Tenggara, China, Hong Kong, Amerika Syarikat, Eropah, Timur Tengah, dan juga Australia.

Sehingga cawangan Maybank mempunyai lebih kurang daripada 22,000 pekerja di seluruh dunia dan menerima pelbagai pengiktirafan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa untuk kecemerlangan perbankan.

Maybank juga terkenal dengan inisiatif sosialnya, termasuk program amal dan sumbangan korporat. Antara program amal yang paling terkenal adalah “Maybank Heart” yang membantu individu dan masyarakat yang kurang berkemampuan serta memberikan bantuan dalam situasi darurat seperti bencana alam.

BACA INI : Cara Tukar Wang Rosak Dan Koyak Kepada Wang Baru

Maybank juga telah melancarkan pelbagai produk dan perkhidmatan digital seperti Maybank2u, aplikasi perbankan mudah alih, pembayaran melalui telefon bimbit dan banyak lagi bagi memudahkan pengguna.


mybsn
BKM

Leave a Comment

Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3