Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB)

Jawatan Kosong Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB)

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk memohon jawatan kosong di Malaysia Airports Holdings Berhad

Tentang kami

Malaysia Airports telah berjalan jauh sejak penubuhannya pada 1992 apabila ia dikorporatkan sebagai Malaysia Airports Berhad daripada kedudukannya sebelum ini sebagai pengendali lapangan terbang yang dikendalikan kerajaan. Pada tahun 1999, Malaysia Airports Holdings Berhad telah diperbadankan sebagai sebuah syarikat awam berhad dan disenaraikan di Bursa Saham Malaysia (Bursa Malaysia), menjadi pengendali lapangan terbang Asia pertama yang diumumkan dan hanya yang keenam di dunia yang berbuat demikian.

Hari ini, Malaysia Airports ialah salah satu kumpulan pengendali lapangan terbang terbesar di dunia—dari segi bilangan penumpang yang dikendalikan—menguruskan 39 lapangan terbang di seluruh Malaysia (dengan lima lapangan terbang antarabangsa, 16 domestik dan 18 STOLports) serta satu lapangan terbang antarabangsa di Turki.

Jawatan:

  1. CHARGEMAN (B0) INTERNAL O&M
  2. MANAGER – REGULATORY ECONOMICS (REGULATORY COMPLIANCE & STAKEHOLDER RELATIONS)
  3. SENIOR MANAGER – INVESTOR RELATIONS
  4. MANAGER – REGULATORY ECONOMICS (FINANCIAL ASSESSMENT & AERO CHARGES SETTING)

*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Tarikh Tutup Permohonan : 12 – 31 Dscember 2021

Klik Untuk Baca Iklan & Mohon Secara Online

Anda Ingin Mohon Jawatan Kosong:

Semoga Anda berjaya!

Penafian – Semua yang portalamalaysia kongsikan diatas hanyalah panduan tutorial dan rujukan ringkasan yang berkaitan dengan “Jawatan Kosong Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB)” sahaja. portalamalaysia tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala rujukan berpandukan sumber rasmi dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!