Jawatan Kosong KWSP 2021


Jawatan Kosong KWSP 2020. KWSP (Kumpulan Wang Simpanan Pekerja) telah membuka peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas dan mempunyai kelayakan dalam bidang yang diperlukan.

jawatan kosong kwsp

Tentang Syarikat KWSP

KWSP merupakan suatu badan keselamatan sosial berfungsi untuk menyimpan dan memberikan keuntungan jangka panjang kepada ahli pencarumnya. KWSP adalah di bawah pengurusan pihak kerajaan dan inisiatif ini dibuat bagi memastikan rakyat Malaysia mempunyai wang persaraan yang mencukupi.

KWSP melantik dan mempunyai pakar yang mengurus simpanan mereka secara cekap dan boleh dipercayai. KWSP  juga bertindak sebagai pemantau kepada majikan-majikan di Malaysia untuk mematuhi tanggungjawab dan kebajikkan pekerja mereka mengikut undang-undang yang diperuntukkan.

Jawatan Kosong KWSP

Jawatan Yang Ditawarkan KWSP (Kumpulang Wang Simpanan Pekerja) untuk warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas dan mempunyai kelayakkan yang cukup :

  1. Senior / System Analyst
  2. Strategy & IT Communications
  3. IT Support Technician
  4. Test Engineer
  5. IT Security Compliance Executive
  6. IT Security & Technology Project Manager

Lokasi : Kuala Lumpur
Gaji : Lumayan & Berpatutan

Bagi mereka yang belum mempunyai sebarang pekerjaan bolehlah mencuba mohon jawatan kosong KWSP ini sekarang!

Langkah Permohonan :

Bagi anda yang berminat untuk mengisi kekosongan jawatan ini, anda hanya perlu mendaftar di Jobstreet sahaja.

Sila buka akaun baru di jobstreet (Jika anda pertama kali mendaftar), dan login dahulu.Kemudian  anda boleh semak jawatan kosong KWSP. Pilih jawatan kosong yang sesuai dengan kelayakkan anda.


Masukkan segala maklumat yang diminta. Sertakan sekali dengan resume anda. Tulis juga karangan “Why you want this job” di ruangan yang disediakan untuk cerahkan pengambilan kerja anda.

Apply di sini : KWSP Career

Akhir Kata

Semoga berjaya dalam permohonan kerjaya anda. Jika anda ingin lihat lebih banyak jawatan yang menarik anda boleh cari di website ini. Admin minta kerjasama anda untuk kongsikan artikel ini kepada rakan-rakan anda yang masih mencari jawatan kosong kerajaan mahupun swasta. Thank you!

Oh ya, alang2 menulis mengenai kerja kosong KWSP ini, admin nak share sikit, kalau nak mendaftar dan masuk ke portal rasmi KWSP boleh klik disini -> KWSP Login Online. Di sini ada tutorial mudah untuk anda. Semoga anda mendapat mengisi permohonan jawatan kosong di syarikat Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

Disclaimers – Semua artikel portalamalaysia share diatas merupakan panduan dan rujukan artikel related dengan “Jawatan Kosong KWSP 2021” ini sahaja. kami tidak ada kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala rujukan berpandukan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.3 thoughts on “Jawatan Kosong KWSP 2021”

Comments are closed.