Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong Kerajaan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) – Tarikh Tutup 31 Ogos 2021 [66 Kekosongan]

Jawatan Kosong Kerajaan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) – Tarikh Tutup 31 Ogos 2021 [66 Kekosongan]

Jawatan Kosong Kerajaan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Sejarah KKM

Sejarah perkhidmatan kesihatan di negara ini bermula sejak sebelum merdeka lagi. Pembinaan hospital ketika itu adalah untuk merawat pekerja-pekerja dalam industri perlombongan bijih timah. Setiap pekerja lombong harus membayar 50 sen setahun untuk mendapatkan rawatan. Oleh kerana industri perlombongan bijih timah berkembang pesat di Perak, pada akhir abad ke-19 maka negeri ini mempunyai paling banyak hospital iaitu 15 buah. Hospital-hospital tersebut ialah Hospital Taiping, Teluk Intan, Tapah, Sg. Siput, Slim River, Sri Manjung, Selama, Parit Buntar, Kuala Kangsar, Kampar, Ipoh, Grik, Changkat Melintang, Batu Gajah dan Tanjung Rambutan.

Maklumat Jawatan:

  • PEGAWAI SAINS GRED C41 (PEMAKANAN)
  • 66 Kekosongan
  • Gaji : RM2,317.00 – RM9,620.00

Semua kekosongan jawatan adalah di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) seluruh negera. Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-

Tarikh Tutup Permohonan : 31 Ogos 2021 (Selasa) jam 11:59 malam

Iklan Lengkap Jawatan

Deskripsi Tugas Jawatan & Maklumat Lain

KLIK DISINI UNTUK MOHON

Semoga Berjaya!

Mohon Juga: Jawatan Kosong RISDA – 49 Kekosongan Gaji RM1,494 – RM9,618

Disclaimers – Semua yang portalamalaysia kongsikan diatas hanyalah tutorial dan ringkasan artikel related dengan “Jawatan Kosong Kerajaan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) – Tarikh Tutup 31 Ogos 2021 [66 Kekosongan]” sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, segala hebahan berpandukan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!