Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong Kerajaan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) – [68 Kekosongan]

Jawatan Kosong Kerajaan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) – [68 Kekosongan]

Jawatan Kosong Kerajaan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Sejarah KKM

Sejarah perkhidmatan kesihatan di negara ini bermula sejak sebelum merdeka lagi. Pembinaan hospital ketika itu adalah untuk merawat pekerja-pekerja dalam industri perlombongan bijih timah. Setiap pekerja lombong harus membayar 50 sen setahun untuk mendapatkan rawatan. Oleh kerana industri perlombongan bijih timah berkembang pesat di Perak, pada akhir abad ke-19 maka negeri ini mempunyai paling banyak hospital iaitu 15 buah. Hospital-hospital tersebut ialah Hospital Taiping, Teluk Intan, Tapah, Sg. Siput, Slim River, Sri Manjung, Selama, Parit Buntar, Kuala Kangsar, Kampar, Ipoh, Grik, Changkat Melintang, Batu Gajah dan Tanjung Rambutan.

Jawatan:

1. JURUTERA GRED J41 – 68 Kekosongan

KELULUSAN MINIMUM: IJAZAH

Semua kekosongan jawatan adalah di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) seluruh negera. Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Tarikh Tutup Permohonan : 14 Oktober 2021 (Khamis) jam 11:59 malam

Deskripsi Tugas Jawatan & Maklumat Lain

Klik Mohon Secara Online

Semoga Anda Berjaya!

Mohon juga: Jawatan Kosong Institut Integriti Malaysia – Tarikh Tutup 14 Oktober 2021

Penafian – Bahan artikel kami kongsikan dihalaman ini merupakan tutorial dan rujukan ringkasan artikel related dengan “Jawatan Kosong Kerajaan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) – [68 Kekosongan]” ini sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala hebahan berpandukan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!