Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong Kerajaan Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) – Gaji RM2,081 – RM9,547 [23 Kekosongan]

Jawatan Kosong Kerajaan Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) – Gaji RM2,081 – RM9,547 [23 Kekosongan]

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan  untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA).

Latar Belakang

Sejarah Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) adalah berkait rapat dengan Pasukan Home Guard yang ditubuhkan bertujuan bagi menjaga keselamatan setempat apabila darurat diisytiharkan pada tahun 1948 dan telah dibubarkan selepas darurat diisytiharkan tamat pada 31 Julai 1960.

Bermula pada 28 Ogos 2013, RELA telah dinaiktaraf menjadi sebuah Jabatan Persekutuan dan dikenali sebagai Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA).

Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM: IJAZAH

1. PEGAWAI PERTAHANAN AWAM GRED KP41 – 23 Kekosongan

Cara Memohon:

Semua kekosongan jawatan adalah di bawah Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) seluruh negara. Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-

Tarikh Tutup Permohonan : 30 November 2021 (Selasa) jam 11:59 malam

Iklan Lengkap Jawatan

Deskripsi Tugas Jawatan & Maklumat Lain

Klik Mohon Secara Online

Anda Ingin Mohon Jawatan Kosong:

Penafian – Bahan yang admin kongsikan diatas hanyalah tutorial dan rujukan yang related dengan “Jawatan Kosong Kerajaan Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) – Gaji RM2,081 – RM9,547 [23 Kekosongan]” ini sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, segala rujukan berasaskan sumber official dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes