Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong Kerajaan Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) – Gaji RM2,418 – RM9,607 [21 Kekosongan]

Jawatan Kosong Kerajaan Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) – Gaji RM2,418 – RM9,607 [21 Kekosongan]

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM)

Latar Belakang

3 Julai 1996 Mesyuarat Jemaah Menteri bersetuju cadangan Penyusunan Semula Glossary Link Mahkamah-Mahkamah Syariah seluruh Malaysia melalui kaedah-kaedah berikut:-

Tubuhkan JKSM oleh Kerajaan Persekutuan yang diketuai oleh Ketua Hakim Syarie Malaysia juga Ketua Perkhidmatan Glossary Link Gunasama Pegawai Syariah.

Wujudkan struktur organisasi JKSM.

Wujudkan empat (4) jawatan Hakim Mahkamah Rayuan Syariah bagi menimbang semula kes rayuan Mahkamah Rayuan Negeri-negeri dan Wilayah-wilayah.

Mengekalkan struktur Mahkamah Syariah Negeri-negeri dan Wilayah-wilayah termasuk pentauliahan Ketua Hakim Syarie serta Pegawai-pegawai Syariah.

Mewujudkan satu Perkhidmatan Gunasama Pegawai Syariah.

Kerajaan Persekutuan akan membiayai kos Pegawai Syariah.

Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM: IJAZAH

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

1. PEGAWAI SYARIAH GRED LS41 – 21 Kekosongan

Semua kekosongan jawatan adalah di Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM). Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-

Tarikh Tutup Permohonan : 13 Disember 2021 (Isnin) jam 11:59 malam

Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

Klik Deskripsi Tugas Jawatan

Klik Mohon Secara Online

Anda ingin Mohon Jawatan Kosong:

Semoga Anda Berjaya!

Penafian – Bahan yang admin share diatas sekadar tutorial dan rujukan ringkasan yang berkaitan dengan “Jawatan Kosong Kerajaan Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) – Gaji RM2,418 – RM9,607 [21 Kekosongan]” ini sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua rujukan berpandukan sumber official dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!