Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya – 331 Kekosongan

Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya – 331 Kekosongan

Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya (KKR) 2021. Kementerian Kerja Raya telah membuka peluang jawatan kosong kerajaan kepada rakyat Malaysia yang berminat dan berkelayakan dalam bidang ini.

Terdapat juga pelbagai jawatan kosong SPA terkini yang telah diiklankan setiap minggu di laman rasmi SPA. Jangan lepaskan peluang untuk memohon kerjaya ini.

Maklumat Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya

Jawatan Yang Ditawarkan:

1. Jurutera Gred J41 (Mekanikal)
2. Jurutera Gred J41 (Elektrik)
3. Jurutera Gred J41 (Awam)

Deksripsi Tugas Jurutera Gred J41

Melaksanakan penyelenggaraan serta pembaikan ke atas semua kemudahan awam & bangunan.

Nak lebih banyak update JAWATAN KOSONG MENARIK?
Join Telegram Rasmi Jawatan Kerajaan & Swasta :
Klik Sini

Cara Permohonan Jawatan Kosong KKR

1) Permohonan Kerja Kosong KKR hendaklah dibuat secara on-line dan atas talian sahaja.

2) Pemohon yang belum mendaftar dari SPA9 hendaklah mendaftar terlebih dahulu di laman web tersebut sebelum membuat sebarang permohonan jawatan. Sila daftar di pautan berikut:
https://spa9.spa.gov.my/register

3) Calon-calon yang telah mendaftarkan permohonan di Borang SPA9 dimohon untuk update dan memasukkan alamat e-mel yang tepat di borang permohonan masing-masing bagi mengelakkan kegagalan penerimaan e-mel mengenai panggilan Peperiksaan / Assessment Centre / Temu Duga dan sebagainya sekiranya berkaitan oleh calon.

4) Sila masukkan maklumat yang betul dan lengkap. Pemohon dinasihatkan untuk mengemaskini Pendaftaran Pekerjaan Dalam Perkhidmatan Awam (SPA9) dan menghantar semula permohonan.

5) Nak tutorial lanjut berkaitan pendaftaran & login, sila rujuk SPA9 di sini.

6) Untuk maklumat lanjut sila klik pautan berikut :
Maklumat Lanjut Jurutera Mekanikal
Maklumat Lanjut Jurutera Elektrik
Maklumat Lanjut Jurutera Awam

Info Tambahan

Sila bookmark website ini untuk kemaskini terkini berkaitan dengan kerja kosong kerajaan yang menarik. Jika anda berminat untuk berkerja dengan Kementerian Kesihatan Malaysia, anda boleh apply Jawatan Kosong KKM di sini.

Disclaimers – Bahan yang portalamalaysia kongsikan diatas merupakan panduan tutorial dan rujukan ringkasan yang related dengan “Jawatan Kosong Kementerian Kerja Raya – 331 Kekosongan” ini sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala rujukan berasaskan sumber official dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!