Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong Jabatan Penerangan Malaysia [48 Kekosongan]

Jawatan Kosong Jabatan Penerangan Malaysia [48 Kekosongan]

Jawatan Kosong Jabatan Penerangan Malaysia

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Penerangan Malaysia

Latar Belakang

The Malayan Information Agency ditubuhkan pada tahun 1910 oleh The Government of the Federated Malay States dan pejabat operasi di Malaya House, Trafalgar Square, London. Tujuan utama agensi ialah menjalankan fungsi sebagai Trade Commissionership for Malaya untuk menarik minat dan menyediakan maklumat berkaitan perdagangan dan eksport Malaya. Agen Mr. V.A Lowinger, C.B.E dan Timbalan Agen, Mr. E.Jago mengetuai tiga ahli Advisory Board yang berpengalaman dan pernah menetap lama di Malaya.

Pada 1 Oktober 1910, agensi dikenali sebagai Malay States Information Agency ditubuhkan di Queen Victoria Street, London dan telah berpindah ke 88, Cannon Street, London pada tahun 1911 sehinga tahun 1926. Agen Sir Edward L. Brockman (late Chief Secretary to Government, Federated Malay States) mengetuai Advisory Board pada tahun 1921. Agensi mengiklankan pengeluaran dan tarikan negeri di Tanah Melayu di bawah pelindungan British untuk menyediakan maklumat peluang pelaburan dan kemudahan kepada pelancong dalam bahan penerbitan dan peta yang dijual kepada umum.

Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM: SPM

1. PEMBANTU PENERANGAN GRED S19 – 48 Kekosongan

Semua kekosongan jawatan adalah di Jabatan Penerangan Malaysia. Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-

Tarikh Tutup Permohonan : 05 September 2021 (Ahad) jam 11:59 malam

Baca Iklan Lengkap Jawatan

Deskripsi Tugas Jawatan & Maklumat Lain

KLIK DISINI UNTUK MOHON

Mohon juga: Jawatan Kosong Kerajaan Jabatan Perlindungan Hidupan Liar & Taman Negara (PERHILITAN) – [57 Kekosongan]

Penafian – Bahan artikel portalamalaysia kongsikan dihalaman ini hanyalah tutorial dan ringkasan artikel related dengan “Jawatan Kosong Jabatan Penerangan Malaysia [48 Kekosongan]” sahaja. portalamalaysia tidak ada kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua hebahan berasaskan sumber rasmi dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!