Jadual Tarikh Gaji Penjawat Awam 2022 Seluruh Malaysia ~ Semak Sini Sekarang !!


Dalam artikel ini kami akan kongsikan jadual tarikh gaji penjawat awam 2022 untuk rujukan serta semakan kakitangan awam seluruh Malaysia.


Artikel Berkaitan :  (Terkini) Bantuan Barangan Dapur RM300 Untuk Semua Isi Rumah Bermula November 2022 – Mohon Sekarang!

Senarai Kandungan

Gaji Penjawat Awam 2022

Berikut adalah maklumat mengenai gaji penjawat awam 2022 yang dikongsikan oleh artikel asal di https://ecentral.my/gaji-penjawat-awam-2022/


Jadual Tarikh Gaji Penjawat Awam

Berikut adalah Jadual dan Tarikh Pembayaran Gaji Bulanan bagi tahun 2022 untuk rujukan dan semakan Penjawat Awam atau Kakitangan Awam seluruh negeri di Malaysia.

Bersama-sama ini disertakan Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Tahun 2022 secara rasminya melalui Portal Rasmi Jabatan Akauntan Malaysia (JANM).

Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Tahun 2022 ini dapat memudahkan Penjawat Awam atau Kakitangan Awam (pekerja sektor awam) merancang perbelanjaan isi rumah dan juga perbelanjaan Individu dengan menyemak bayaran gaji bulanan melalui akaun simpanan bank masing-masing pada tarikh yang telah ditetapkan.


Tarikh dan Pembayaran Gaji Penjawat Awam 2022

Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2022

(Satu Tarikh Gaji untuk Semua Negeri)

Sumber: Jabatan Akauntan Negara Malaysia


NOTA: Tarikh bonus (Bantuan Khas Penjawat Awam adalah pada 22 Januari, iaitu bersekali dengan bayaran gaji).

Penyata Gaji Online Penjawat Awam

Kini penjawat awam boleh mendapatkan e-Penyata Gaji melalui https://epenyatagaji-laporan.anm.gov.my/

Sistem ePenyata Gaji dan Laporan hanya menyimpan Penyata Gaji dan Penyata Pendapatan Tahunan penjawat awam Persekutuan untuk tempoh berikut sahaja:


  • 18 bulan terkini bagi Penyata Gaji Bulanan; dan
  • 7 tahun terkini bagi Penyata Pendapatan Tahunan.

Adalah menjadi tanggungjawab individu/penjawat awam untuk memuat turun semua penyata yang dikeluarkan untuk tujuan penyimpanan SEBELUM pelupusan daripada sistem ePenyata Waji & Report. Permohonan untuk mendapatkan semula ePenyata SELEPAS tempoh tersebut TIDAK AKAN DITERIMA.

Versi mudah alih sistem ePayslip dan Laporan sedia untuk dimuat turun di App Store dan Play Store dengan mencari “ePayslip JANM”. Panduan Pengguna boleh didapati di Laman Utama ePayslip mudah alih JANM.
Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3