Itaewon Stall | Nikmati Makanan Korea Yang Authentic – Hanya 8km Dari Kota Bharu !


Jangan salah sangka, Itaewon Stall ini bukan terletak di Seoul, Korea Selatan., tetapi di negara kita! Orang Malaysia amat gemarkan makanan Korea. Daripada tteokbokki dan kimbap kepada nasi goreng kimchi dan bulgogi, masakan ini mendapat tempat yang istimewa di hati kita, bukan?

Itaewon Stall | Nikmati Makanan Korea Yang Authentic - Hanya 8km Dari Kota Bharu ! 2

Dan jika anda mendapati diri anda berada di Kelantan, tiba-tiba anda mengidam makanan Korea, kami tahu ke mana anda boleh pergi! Terletak di bandar Pengkalan Chapa, hanya 8km dari Kota Bahru, anda harus nikmati hidangan Korea yang lazat di Itaewon Stall.

Baca juga: Ekues Cabin Cafe | Nikmati Menu Awesome & Tunggang Kuda – Serendah RM10!

Menu Itaewon Stall


Ramen @ ITAEWON STALL

Dengan menu berwarna-warni hidangan Korea yang popular, selami hidangan utamanya seperti jajangmyeon, rabokki, sundubu jjigae dan bibimbap. Dihidangkan dalam portion yang banyak, ini pastinya tempat yang sesuai jika anda berkongsi hidangan dengan kumpulan yang lebih besar!

Signature

Itaewon Stall | Nikmati Makanan Korea Yang Authentic - Hanya 8km Dari Kota Bharu ! 3

Kemudian anda boleh ke peringkat seterusnya dengan memesan sendiri mana-mana menu Signature mereka – ayam goreng Korea, kkuldak (sos bersalut ayam dengan kek beras) dan ayam Bumbuk (ayam tanpa tulang dengan keju mozzarella).

Pedas, sedap dan kaya dengan perisa, kita sudah terliur memikirkan tentang jamuan perisa yang ditawarkan oleh kedai makan ini?

Value Set

Itaewon Stall | Nikmati Makanan Korea Yang Authentic - Hanya 8km Dari Kota Bharu ! 4

Perlukan sesuatu yang lebih berat untuk mengisi perut anda? Oleh yang demikian, Value Set di Itaewon Stall adalah pilihan tepat untuk anda!

Ia termasuk nasi, sup rumpai laut, lauk-pauk sayur-sayuran bersama-sama dengan mana-mana protein yang anda rasa untuk hari itu (daging lembu atau ayam).

Ia adalah hidangan yang sempurna untuk mengisi perut anda sebelum anda menerokai bandar Kota Bharu atau selepas anda berpenat lelah seharian!

Jika anda tidak benar-benar bersedia untuk makan penuh, jangan risau! Mereka juga mempunyai pilihan menu yang lebih ringan. Daripada kimbap dan pajeon hingga bola keju Itaewon, snek lazat ini merupakan pilihan yang hebat jika anda tidak inginkan makanan yang terlalu kenyang.

Minuman Istimewa

Tamatkan hidangan anda dengan salah satu minuman lazat mereka seperti strawberi berkilauan, coklat beri latte, kranberi dan banyak lagi.

Itaewon Stall | Nikmati Makanan Korea Yang Authentic - Hanya 8km Dari Kota Bharu ! 5

Mereka juga menawarkan minuman Korea klasik – Binggrae! Jadi jika anda merindui hidangan popular ini, cubalah sama ada minuman berperisa pisang, strawberi, tembikai atau laici & pic.

  • Status Halal: Pemilik Orang Muslim
  • Waktu Operasi: Rabu-Isnin; 10am-8pm (Ditutup Setiap Selasa)
  • Alamat: Pantai Timur Hypermarket Taman Bendahara 16100 Pengkalan Chepa, Kelantan, Malaysia
  • No.Telefon: +6017-777 8291

Facebook | Instagram


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3