GKP Permai RM 1,000 Untuk Setiap Perniagaan – RM2.55 bilion akan disalurkan kepada Perniagaan Kecil & Sederhana untuk membantu anda. Baca Sini!

GKP Permai RM 1,000 untuk setiap perniagaan. Kerajaan Malaysia menyalurkan sebanyak RM2.55 bilion kepada perusahaan kecil dan sederhana PKS melalui program Geran Khas Prihatin (GKP) dan GPK 2.0.

Menteri Kewangan Datuk Seri Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz berkata bagi GKP 2.0 di bawah pakej KITA PRIHATIN, proses semakan permohonan baharu dan rayuan sedang melalui proses semak silang antara Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan pihak berkuasa tempatan dan keputusan akan diumumkan dalam masa terdekat.

Lihat Juga  Bayaran BPR Fasa 3 Dah Masuk - Pembayaran Sehingga RM2,300!

“Tarikh pembayaran disasarkan dibuat pada Mac 2021, InsyaAllah,” katanya. Tengku Zafrul berkata dengan GKP PERMAI (Perlindungan Ekonomi dan Rakyat Malaysia) jumlah keseluruhan yang telah atau akan disalurkan kepada rakyat adalah berjumlah RM3.35 bilion. GKP PERMAI akan menerima suntikan tambahan RM150 juta, menjadikan jumlah keseluruhan sebanyak RM800 juta.

Unlimited Free Shipping Shopee -> Claim Disini

“Bagi PKS mikro yang telah pun menerima GKP sebelum ini, mereka tidak perlu mendaftar semula dan bantuan RM1,000 akan terus dikreditkan ke dalam akaun mereka. g antara Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan pihak berkuasa tempatan dan keputusan akan diumumkan dalam masa terdekat. “Tarikh pembayaran disasarkan dibuat pada Mac 2021, InsyaAllah,” katanya. Tengku Zafrul berkata dengan GKP PERMAI (Perlindungan Ekonomi dan Rakyat Malaysia) jumlah keseluruhan yang telah atau akan disalurkan kepada rakyat adalah berjumlah RM3.35 bilion.

Lihat Juga  Penerima GKP Akan Dapat BKM (Bantuan Sehingga RM2,000) - Tengku Zafrul

“Soalan-solan lazim mengenai GKP PERMAI ini boleh didapati di pautan LHDN di https://gkp.hasil.gov.my/,” katanya pada sidang media hari ini.

Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3