Top 7 Hotel Singapura Dengan Sarapan Halal | Eat Without Worry !

Anda perlu mencari hotel Singapura dengan sarapan halal jika anda ingn bercuti di sana, bulan? Memandangkan banyak pintu sempadan negara telah kini telah dibuka, bermalam di Singapura boleh menjadi percutian paling indah anda.

Salah satu kelebihan ketika menginap di mana-mana hotel ialah sarapan paginya. Kami tahu ramai daripada anda mungkin bimbang jika hotel yang anda menginap mempunyai sarapan halal.

Itulah sebabnya kami telah mengumpulkan 7 hotel Singapura dengan sarapan halal ini!

Baca juga: Top 5 Hotel Terbaik Di Kuching | Cozy + Amazing View

Hotel Singapura Dengan Sarapan Halal


PARKROYAL COLLECTION Marina Bay


Park Royal Collection @ Hotel Singapura Dengan Sarapan Halal

Yang dulunyadikenali dengan  Marina Mandarin kini ia menjadi PARKROYAL COLLECTION Marina Bay.

Hotel Singapura dengan sarapan halal ini telah diubah suai ini menjadi penginapan berkonsepkan taman-dalam-hotel, yang merupakan yang pertama seumpamanya di Singapura!

Lobi hotel mempunyai banyak kehijauan untuk staycay bertemakan alam semula jadi anda. Terletak di tengah-tengah Marina Bay, beberapa bilik mempunyai pemandangan latar langit Singapura yang menakjubkan.

Untuk sarapan pagi, pergi ke Restoran Peppermint yang disahkan halal untuk pelbagai pilihan makanan antarabangsa, dari Barat ke Cina dan banyak lagi. Terdapat juga pilihan yang lazat seperti dim sum halal dan bubur!

Website

Grand Hyatt Singapore


Top 7 Hotel Singapura Dengan Sarapan Halal | Eat Without Worry ! 1

Terletak di kawasan Orchard Road, pakej yang terdapat di hotel Singapura dengan sarapan halal; Grand Hyatt Singapore di Klook ini bermula dari $200.

Sama ada anda memilih untuk menempah penginapan anda di Klook atau melalui laman web mereka, anda boleh memilih untuk mendapatkan pakej dengan sarapan harian percuma (untuk 2 Dewasa) yang dihidangkan di restoran Straits Kitchen yang disahkan halal.

Sesetengah pakej juga termasuk naik taraf percuma ke Bilik Deluxe, kredit spa dan banyak lagi. Malahan terdapat juga pakej Halal Foodie Staycation di Klook yang termasuk sarapan pagi dan hidangan tambahan (sama ada minum petang atau makan malam bufet).

Website

Fairmont Singapore


Top 7 Hotel Singapura Dengan Sarapan Halal | Eat Without Worry ! 2

Jika anda mahukan percutian dengan pemandangan latar langit Singapura yang menakjubkan, hotel Singapura dengan sarapan halal; Fairmont Singapore amat sesuai untuk anda!

Walaupun bufet sarapan pagi mungkin tidak disahkan halal, hotel ini mempunyai menu sarapan tertentu yang disahkan halal untuk menjamu selera di dalam bilik.

Ini bermakna anda boleh menikmati sarapan pagi di atas katil dalam keselesaan bilik hotel anda! Pilih antara Fairmont King, Fairmont Double atau Suite Signature, semuanya boleh memuatkan 3 orang dewasa dan 1 kanak-kanak!

Untuk makan tengah hari atau makan malam, anda juga boleh menjamu selera di Asian Market Cafe yang disahkan halal.

Website

Village Hotel Bugis


Top 7 Hotel Singapura Dengan Sarapan Halal | Eat Without Worry ! 3

Terletak dengan strategik di Bugis dan berhampiran daerah Kampong Glam yang bergaya, hotel Singapura dengan sarapan yang seterusnya; Village Hotel Bugis sangat sesuai jika anda tidak dapat menikmati kafe hipster atau seni jalanan yang meriah di sekitar kawasan itu.

Selain Bilik Superior dan Deluxe yang biasa untuk 2 orang, hotel ini juga mempunyai tawaran hebat untuk Bilik Keluarganya yang boleh memuatkan 3 orang. Bilik-bilik juga cukup luas untuk kanak-kanak kecil berlari-lari dan terdapat juga bilik bertemakan kanak-kanak!

Bagi tetamu Muslim, anda boleh menikmati sarapan pagi di restoran The Landmark yang disahkan halal. Jika anda sedang mencari makan tengah hari atau makan malam di sekitar kawasan ini,anda boleh mendapatkan makanan halal di Arab Street!

Website

Gallop Kranji Farm Resort


Top 7 Hotel Singapura Dengan Sarapan Halal | Eat Without Worry ! 4

Gallop Kranji Farm Resort juga merupakan hotel Singapura dengan sarapan halal. Ia ialah tempat penginapan yang sesuai untuk keluarga yang mahukan percutian singkat dalam alam semula jadi untuk menyegarkan dan menyegarkan diri.

Vila Premier (2 katil bersaiz queen) dan Vila Eksekutif (2 katil bersaiz queen) menawarkan rumah yang tenang dengan susun atur yang luas dan taman individu. Keluarga yang lebih besar pasti akan menikmati Suite Keluarga (4 katil bersaiz queen).

Luangkan hari anda di sana menerokai ladang berdekatan di Kranji, atau menikmati zoo haiwan peliharaan, udang atau ternakan haiwan di premis!

Anda boleh menikmati sarapan pagi di salah satu kedai makan di lokasi yang dipanggil Putra Delicacies, dengan hidangan Melayu seperti Mee Rebus, Nasi Lemak, Lontong dan banyak lagi.

Walaupun dikenali dengan hotel Singapura dengan sarapan halal, sila ambil perhatian bahawa tidak semua bilik dilengkapi dengan sarapan percuma. Jika anda mengidam makanan Thai untuk makan tengahari atau makan malam, pastikan anda pergi ke 555 Restoran Thai Halal juga!

Website

Days Hotel by Wyndham


Top 7 Hotel Singapura Dengan Sarapan Halal | Eat Without Worry ! 5

Salah satu bahagian terbaik dari staycation ialah menikmati masa yang tenang di luar rumah tanpa tekanan merancang percutian penuh di luar negara.

Hotel Singapura dengan sarapan halal seterusnya; Days Hotel, terletak di kawasan kejiranan unik Balestier, adalah tempat yang sesuai untuk Rehat-and-Rekreasi yang selesa. Mereka juga mempunyai restoran halal 21 di Rajah 0n-site di mana anda boleh menikmati sarapan pagi yang lazat.

Mereka mungkin belum dibuka untuk staycations tetapi anda boleh menantikan beberapa promosi mereka seperti Advance Purchase, Early Bird Breakfast Package dan Stay 3 Save More tawaran. Nantikan tarikh pembukaan mereka di halaman media sosial mereka!

Website 

PARKROYAL on Beach Road


Top 7 Hotel Singapura Dengan Sarapan Halal | Eat Without Worry ! 6

Terletak berhampiran daerah Kampong Gelam, restoran Singapura dengan srapan halal terakhir dalam senarai kami; PARKROYAL on Beach Road sangat sesuai untuk penginapan keluarga di tengah-tengah bandaraya Singapura.

Beberapa bilik mempunyai pemandangan Marina Bay Sands, Singapore Flyer atau Kampong Gelam! Untuk penginapan yang lebih mesra bajet, pilih pakej Staycay Everyday mereka dari Isnin-Khamis yang lebih berpatutan dan termasuk rangkaian pakej/promosi lain.

Dengan pakej tersebut, anda boleh menikmati sarapan pagi percuma dan juga memilih untuk daftar masuk awal atau daftar masuk lewat.

Apa yang menarik ialah sehingga 2 kanak-kanak berumur 12 tahun ke bawah boleh menikmati penginapan percuma dengan peralatan tempat tidur sedia ada!

Website

 


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3