5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong !


Berikut ialah senarai hotel Seoul sesuai untuk family trip jika anda merancang untuk bercuti ke sini bersama keluarga. Rumah kepada K-Pop, drama yang mementingkan pesta dan kimchi, Korea Selatan ialah negara yang anda mesti lawati sekurang-kurangnya sekali dalam seumur hidup.

Terdapat begitu banyak perkara yang boleh dilakukan di negara yang indah ini, terutamanya jika anda melancong sebagai bersama keluarga – melawat banyak istana di Korea Selatan, taman hiburan, mengambil gambar anda dan keluarga anda di lokasi drama Korea yang penting atau hanya sekadar menikmati kelazatan makanannya!

Baca juga: 6 Store Untuk Shopping Produk Jepun Yang Authentic

Seoul


5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 2

Seoul, ibu kota Korea Selatan, adalah hutan bandar dengan bangunan pencakar langit dan tapak warisan yang menyimpan kisah sejarah mendalam negara itu. Terdapat dua lapangan terbang di Seoul. Anda boleh sama ada terbang ke lapangan terbang terbesar di Korea Selatan, Lapangan Terbang Antarabangsa Incheon atau Lapangan Terbang Antarabangsa Gimpo.

Berikut ialah senarai penginapan mesra keluarga mampu milik di Seoul, Korea Selatan!

Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip

Hostel Tommy

Hostel Tommy @ Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip

Hotel Seoul sesuai untuk family trip yang pertama dalam senarai ini, Hostel Tommy, terletak di tengah-tengah bandar.

Stesen Kereta Api Bawah Tanah Seoul Metropolitan terdekat ke asrama ini ialah Anguk di sepanjang Laluan 3 dan Jongno 3-ga di sepanjang Laluan 1, 3 dan 5.

Asrama ini terletak berhampiran Kuil Jongmyo dan dalam jarak berjalan kaki dari Cheonggyecheon Stream dan syurga membeli-belah Seoul, Dongdaemun!

5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 3

Bilik keluarga untuk 3-4 tetamu disediakan dan Wi-Fi adalah percuma. Setiap bilik mempunyai bilik mandi peribadinya sendiri dan asrama ini mempunyai ruang tamu dan dapur berkongsi.

Malah di hotel Seoul sesuai untuk family trip ini terdapat bilik permainan untuk kanak-kanak bermain dan ruang solat untuk orang Islam menunaikan solat!

Alamat: 68 Waryong-dong, Jongno-Gu, Seoul, South Korea 110-360

Facebook

Air Hostel Seoul

5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 4

Air Hostel Seoul terletak dalam jarak berjalan kaki dari Stesen Jongno 5-ga di sepanjang Laluan 1 Kereta Api Bawah Tanah Seoul Metropolitan.

Asrama ini mempunyai suasana moden, berkelas dan terletak berhampiran tarikan pelancong seperti Istana Changdeokgung dan Istana Gyeongbokgung. Hotel Seoul sesuai untuk family trip ini ini juga terletak berhampiran Dongdaemun!

5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 5

Asrama ini mempunyai ruang tamu bersama dan bilik mandi sama ada berkongsi atau peribadi, bergantung pada tempahan anda.

Bilik Deluxe Double sesuai untuk pasangan yang mempunyai anak kecil, manakala bilik Quadruple dan bilik Deluxe Triple sesuai untuk keluarga yang mempunyai anak yang lebih besar =)

Address: 233-3 Hyoje-Dong, Jongno-Gu, Seoul, South Korea 110-480

Facebook

Airbnb: HP’s Cozy House

5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 6

Airbnb pertama dalam senarai ini terletak berhampiran dengan Stesen Mapo di sepanjang Laluan 5 Kereta Api Bawah Tanah Seoul Metropolitan. Kemuncak apartmen adalah pemandangan Sungai Han yang menakjubkan!

5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 7

Sungai yang merentasi Seoul, merupakan sungai ke-4 terpanjang di Korea Selatan.

5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 8

Anda juga mungkin ingin pergi ke Stadium Piala Dunia Seoul (beberapa perhentian dari Stesen Mapo) untuk perlawanan bola sepak. Rumah kepada kelab Liga Korea, FC Seoul dan pasukan Kebangsaan Korea Selatan, ini adalah satu kemestian jika anda seorang yang fanatik bola sepak.

Hotel Seoul sesuai untuk family trip ini ialah bilik pangsapuri yang boleh memuatkan maksimum 4 tetamu, sesuai untuk 4 keluarga! Apartmen ini mempunyai 2 katil bersaiz Queen, 1 bilik mandi dan Wi-Fi disediakan tanpa kos tambahan.

Airbnb: Cozy Duplex P8

5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 9

Hotel Seoul sesuai untuk family trip yang juga dari Airbnb ialah sebuah loteng dan terletak di Hongdae berhampiran Stesen Universiti Hongik di sepanjang Laluan 2, Laluan AREX (Airport Railroad Express) dan Laluan Gyeongui-Jungang.

Terdapat banyak perkara yang anda boleh dilakukan di Hongdae!

5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 10

Terkenal dengan hipster dan aktiviti malam, Hongdae penuh dengan kafe dan tarikan pelancong. Anda boleh bermain dengan ilusi di Muzium Trickeye Seoul atau hanya lepak-lepak di kedai Kakao Friends Flagship di Hongdae!

5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 11

5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 12

Hotel Seoul sesuai untuk family trip; Cosy Duplex P8 ini boleh memuatkan 8 tetamu, sesuai untuk keluarga besar (atau kumpulan)! Terdapat 2 bilik tidur dengan jumlah 6 katil dan 1 bilik air. Wi-fi percuma juga disediakan.

Airbnb: Private Room in Itaewon

5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 13

Airbnb ketiga dan terakhir dalam senarai ini terletak di Itaewon, di mana terdapat komuniti Muslim yang besar! Di sini terdapat lebih banyak restoran yang disahkan Halal dan juga pasar raya Halal di sekitar hotel.

5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 14

Masjid Pusat Seoul juga merupakan tempat terkenal yang terletak di Itaewon. Tunaikan solat anda di masjid pertama dan paling ikonik di Seoul ini.

Apa yang menjadikan Airbnb ini berbeza ialah keseluruhan rumah sebenarnya dikongsi. Satu-satunya perkara yang peribadi milik anda ialah bilik anda sendiri.

Jika anda selesa tinggal bersama orang yang tidak dikenali, maka hotel Seoul sesuai family trip di Airbnb ini untuk anda!

5 Hotel Seoul Sesuai Untuk Family Trip | Popular Di Kalangan Pelancong ! 15

Bilik 4 katil ini boleh memuatkan 4 tetamu dan ruang tamu, ruang makan dan bilik mandi dikongsi di antara tetamu di sana. Sama seperti 2 Airbnb sebelum ini, Wi-Fi disediakan tanpa kos tambahan.

 


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3