Hikmah Bento | Makanan Jepun Homemade Yang Authentic !


Jika anda seorang penggemar makanan jepun seperti kami, apa kata anda mencuba makanan dari Hikmah Bento. Walaupun kadang-kadang kita akan kita menikmati resipi Jepun halal yang mudah untuk dibuat di rumah, ada kalanya kita akan mengidamkan kotak bento Jepun halal yang akan dihantar ke depan pintu, bukan!


Jika anda sedang mencari makanan menyedapkan hati yang akan mengingatkan anda tentang Jepun, anda akan menyukai perniagaan dari rumah ini yang akan kami tunjukkan kepada anda!

Baca juga: 6 Port Makan Popular Di Ipoh Yang Harus Anda Kunjungi!

Latar Belakang Hikmah Bento

hikmah bento

Hikmah Bento ialah perkhidmatan penghantaran bento Jepun 100% buatan Muslim, homemade di Lembah Klang.
Semua makanan disediakan secara segar dan dimasak di dapur mereka.


Mereka memastikan semua bekalan makanan dan bahan mentah disahkan halal.

Walaupun beroperasi dari dapur rumah sendiri, suami & isteri pemilik merangkap chef Hikmah Bento turut menghadiri kursus pengendalian makanan dan telah mengambil ubat typhoid yang diperlukan.

Pemiliknya berpengalaman luas dalam budaya, makanan dan perkhidmatan gaya Jepun membawa anda lebih dekat dengan makanan Jepun sebenar, betul-betul di depan pintu anda!


Pengasas

Hikmah Bento adalah tempat anda boleh membuat tempahan bento Jepun halal di Selangor. Menghidangkan makan tengah hari yang dibungkus ala Jepun, ia diasaskan oleh suami-isteri, Suhimi Md Hashim dan Rafizah Abd Kadir.

Hikmah Bento bertujuan untuk menyediakan makanan Jepun yang halal kepada masyarakat Islam di Selangor dan mereka menggunakan bahan-bahan halal untuk menyediakannya!

Jika anda mempunyai jadual harian yang sibuk, lihat menu dalam talian mereka dan pesan sekurang-kurangnya sehari lebih awal.


Selain menghidangkan chicken katsu, salmon teriyaki, dan ebi fry bento, mereka juga menyediakan mangkuk nasi yang dihiasi dengan unagi kabayaki, chicken karaage dan banyak lagi!

Hikmah Bento | Makanan Jepun Homemade Yang Authentic ! 2  Hikmah Bento | Makanan Jepun Homemade Yang Authentic ! 3  Hikmah Bento | Makanan Jepun Homemade Yang Authentic ! 4  Hikmah Bento | Makanan Jepun Homemade Yang Authentic ! 5

Hikmah Bento | Makanan Jepun Homemade Yang Authentic ! 6

Anda boleh memuaskan keinginan anda untuk kari Jepun dengan memesan ayam katsu kare (ayam bersalut serbuk roti yang digoreng) atau kare-raisu (kepingan ayam yang lembut).

Jika anda ingin mencuba lebih banyak menu untuk dicuba dan untuk dimesan daripada menu mereka, lihat versi kaki-age soba (goreng sayur) dan kitsune soba (dengan tauhu berperisa dan kek ikan Jepun).


Jika anda terinspirasi untuk mencipta semula bento Jepun ini di rumah, Hikmah Bento juga menjual sos soba Hinode halal dan mi soba Jepun di halaman Shopee mereka. Meliputi kawasan penghantaran di Lembah Klang kecuali Rawang dan Banting, pastikan anda mencuba hidangan ini!

  • Status Halal: Pemilik Orang Muslim
  • No.Telefon: 019 361 9249

Oddle | Facebook | Instagram
Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3