Hawa Rizwana Dikecam Berpakaian Ketat Di Pusat Karaoke


Sosok selebriti wanita yang juga merupakan penyampai berita dan radio popular , Hawa Rizwana yang dikenali kerana kecantikkannya dan juga rupa paras yang dikatakan mirip dengan artis terkenal , Neelofa.

Hawa yang pernah menjadi tarikan umum apabila ramai peminat yang mengiyakan bahawa wajahnya saling tak tumpah seperti Neelofa dan dikatakan bakal mengikuti jejak langkah Neelofa sebagai selebriti terkenal di Malaysia.

Hawa Rizwana yang berdarah keturunan Arab, Siam dan Aceh dilahirkan di Amerika Syarikat dan mempunyai kacukan membutakannya mempunyai ramai peminat dan pengikut di media sosail.

Namun kelmarin setelah satu perkongsian daripada Hawa telah menjadi perhatian ramai apabila memuat naik sebuah video di aplikasi TikTok memaparkan dirinya sedang sakan berkaraoke dan meluangkan masa bersama sahabat handai dan keluarga.

Tetapi lain pulak yang menarik perhatian netizen apabila penampilan Hawa di tempat awam seperti itu dengan memakai  seluar yang dilihat terlalu ketat dengan baju yang singkat.

Malah diruangan komen video berkenaan , netizen tidak ragu – ragu meluahkan rasa sedih melihat cara pemakaian Hawa dans empat memberi komen menegur supaya memakai seluar yang lebih longgar selpas kejadian ini agar kelihatan lebih sopan dan menjaga  imejnya.

Manakala disebalik semua kecaman  yang diterima , terdapat juga netizen yang mendoakan agar dirinya diberikan hidayah dan tidak menjadi wanita idaman seperti yang digambarkan oleh mereka.

Sosok HAwa dijadiakn ikon wanita kerana sentiasa berpakaian sopan sebelum ini , malah memiliki budi bahasa yang tinngi dan berpelajaran serta jelita orangnya .

Oleh kerana it , netizen sangat bimbang dengan pemakaiannya itu dan tidak mahu terus menghukum selebriti tersebut kerana netizen yang melebih – lebih dalam memuji dan ini membuatkan mereka mahu melihat yang lebih baik sahaja.

 

Dalam pada itu , Hawa juga tamil mengucapkan terima kasih diatas kesemua komen dan teguran yang diberikan tanpa berasa hati malah menyatakan dirinya akan memperbaiki diri untuk menjadi lebih baik pada masa akan datang.

“Mungkin orang biasa lihat penampilan saya di kaca televisyen menjadi penyampai berita. Apa yang saya pakai dalam video itu adalah gaya kasual yang biasa saya pakai apabila keluar ” , jelas Hawa.

“Terima kasih atas komen-komen yang diberikan. Saya tidak marah dan mengambil iktibar supaya menjadi seorang yang lebih baik di masa akan datang,” katanya lagi.


Hawa cukup bagus dalam mengahadapi kritikan dan cemuhan daripada netizen dan menerima semuanya dalam keadaan baik tanpa bertikam lidah dengan netizen.

Penafian – Bahan artikel kami kongsikan dihalaman ini merupakan panduan tutorial dan rujukan ringkasan artikel related dengan “Hawa Rizwana Dikecam Berpakaian Ketat Di Pusat Karaoke” sahaja. portalamalaysia tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala rujukan berpandukan sumber rasmi dan sahih sahaja.Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Portal Malaysia