Home » Techcentral » Senarai Harga Kereta PERODUA Jun 2020 – (3%-6%)

Senarai Harga Kereta PERODUA Jun 2020 – (3%-6%)

Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (PERODUA) hari ini telah mengumumkan bahawa mulai hari ini june higga disember 2020 mereka telah menurunkan harga kereta dari 3% hingga 6% dan sekaligus menjadikan jenama perodua antara jenama terawal telah membuat penurunan tersebut.

Kata peneraju automotif tersebut dalah satu kenyataannya di menerusi berita harian online, penurunan percent tersebut dipecahkan kepada dua (2) slot mulai 14 jun, hal ini selaras dengan pengecualian cukai jualan kenderaan pemasangan tempatan (CKD) dan import sepenuhnya (CBU) bermula 15 Jun hingga 31 Disember dalam Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA) yang diumukan oleh YAB Perdana Menteri dalam Pelan Penjana Jumaat Lepas.

Kalau diikutkan pengurangan kadar peratus tersebut bemula pada 15 jun 2020 ini, namun untuk pembelian perodua, ianya bermula lebih awal iaitu pada hari ini.

Senarai Harga Setelah Turun Dari 3%-6%

Harga baru Perodua tanpa Cukai Jualan (SST) bermula 15 jun sehingga 31 disember 2020 ini dikongsikan oleh tuan Muhamad Qalif di laman sosial miliknya petang tadi. Sebarang perubahan akan kami kemaskini dari semasa ke semasa.

Antara model semasa Perodua adalah

Axia

Kereta ni sesuai untuk bagi yang nak mula pakai kereta, antara yang paling murah antara semua model-model kereta perodua.

Bezza

Bezza merupakan kereta sedan pertama perodua, spec memang cun dan antara yang termurah selepas model axia.

Myvi

Kereta ni memang menjadi pilihan pembeli, dari versi pertama sampai la ke versi terbaru, permintaan model ini memang viral.

Alza

Alza antara kereta pilihan terutamanya yang dah bekerluarga, sebabnya ada 6 seat sampai belakang, famly yang ada anak memang sesuai dengan kereta ni, travel jauh pun sedap.

Aruz

Model premium antara semua model-modeal perodua, harga nya tak terlalu over sangat seperti jenama-jenama lain yang sama level dengannya.

Adakah sekarang masa sesuai beli kereta? bagi pendapat min boleh saja, tapi perlu buat kira-kira model mana yang sesuai dengan bajet anda.

Jenama-jenama lain juga akan turut ada pengumuman berkaitan penurunan ini berdasarkan saranan (Penjana) yang diumukan oleh kerajaan tempoh hari. Jadi tak lama lagi kita tunggu dan lihat.

Disclaimers – Bahan artikel admin share dihalaman ini hanyalah panduan tutorial dan rujukan artikel related dengan “Senarai Harga Kereta PERODUA Jun 2020 – (3%-6%)” ini sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, segala hebahan berpandukan sumber rasmi dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes