Genting Skyworlds | 10 Priceless Tips Untuk Anda Nikmati Percutian Anda


Selepas 6 tahun penangguhan, akhirnya kita boleh mengatakan bahawa Taman Tema Genting Skyworlds yang dinanti-nantikan telah pun dibuka! Dengan 9 zon bertema unik  dalam Genting SkyWorlds, dengan 26 rides dan tarikan serba baharu serta pelbagai pilihan tempat makan🤩

Tak pasti nak buat apa? Kami berikan anda 10 tips yang perlu anda ketahui dan sediakan untuk memulakan pengembaraan anda.

Baca juga: Sunway Lagoon – Panduan Penuh 2022 Untuk Menikmati Percutian Yang Awesome !

Pratempah tiket anda di Laman Web Genting Skyworlds

Ya, ini mungkin kelihatan seperti tidak perlu, tetapi ia benar-benar membantu memudahkan perjalanan anda ke sana. Anda tidak mahu pergi ke sana ke atas bukit-bukit itu, tetapi ternyata tidak mempunyai tiket. 😰

Pergi ke laman web Genting Skyworlds dan pilih slot yang anda mahu masuk ke taman itu. Setiap tiket memberi anda kemasukan tanpa had ke Genting Skyworlds untuk hari yang anda tempah, enam tempahan VQ dan akses Photo+ percuma untuk foto roller coaster tersebut.

Tidak pasti apa yang dimaksudkan dengan mana-mana istilah tersebut? Jangan risau, kami akan terangkan sedikit masa lagi.

Muat turun Aplikasi Mudah Alih Genting Skyworlds

 

 

Baik, ini adalah langkah penting. Semua maklumat yang anda perlukan untuk memanfaatkan percutian Genting anda ada betul-betul dalam aplikasi ini.

Daripada kod QR untuk masuk ke taman tema dan rides, kepada ciri istimewa seperti tempahan VQ, pengalaman Photo+ dan menuntut ganjaran untuk pengalaman membeli-belah dan menjamu selera anda, anda akan terpinga-pinga sedikit tanpa aplikasi ini. 😱

Daftar untuk akaun

Apabila anda mendaftar untuk akaun, imbas tiket anda untuk dipautkan dan isikan butiran anda, seperti nama, ketinggian, pilihan makanan dan minat anda.

Tiga butiran terakhir akan menjadi penting untuk menentukan keseronakan trip anda. Aplikasi mudah alih Genting Skyworld mempunyai tiga ciri khas untuk menjadikan perjalanan anda teratur dan menarik! Siapa kata sentiasa teratur dan terurus tidak menyeronokkan?! 😉

Buat kumpulan untuk pemegang multi-tiket

Perkara paling teruk yang mungkin boleh berlaku ialah seseorang daripada kumpulan anda terlupa membawa tiket mereka. Turun semula bukit Genting Highlands yang curam hanya untuk membeli semula tiket semata-mata kedengaran seperti rancangan yang mengerikan.

Jangan risau! Orang yang membeli tiket dalam talian boleh membuat kumpulan untuk berbilang pemegang tiket, jadi semua tiket hanya dalam satu telefon. 🤩

Hasilkan jadual perjalanan pengembaraan anda sendiri

Berdasarkan ketinggian dan minat anda, anda boleh merancang perjalanan pengembaraan peribadi anda sendiri. Terdapat 26 rides dan terus terang, jika anda tidak pasti yang mana sesuai dengan masa anda, anda akan membuang banyak masa.

Sekurang-kurangnya dua aktiviti akan muncul pada satu slot masa yang sama, oleh itu anda boleh memilih yang mana anda mahu pergi dahulu dengan menempah slot.

Semua rides di Genting Skyworlds adalah mesra keluarga! Ini ialah 9 zon bertema: Pangkalan Andromeda, Central Park, Eagle Mountain, Epic, Ice Age, Liberty Lane, Rio, Robots Rivet Town dan Studio Plaza.

Daripada pawagam 3D, kepada tunggangan roller coaster yang mendebarkan, dan menjadi orang yang bertuah untuk menunggang basikal rollercoaster dwi berkuasa pertama di dunia, sukar untuk memilih apa yang anda’ d suka. 😍

Buat tempahan untuk rides & attractions lebih awal

Di sinilah ungkapan ‘tempahan VQ’ amat bermakna. VQ atau virtual queque, akan menjadi penyelamat yang amat anda perlukan. Sebaik sahaja anda telah memilih aktiviti daripada jadual perjalanan anda, selamatkan diri anda daripada masalah dan buat tempahan untuk slot masa tertentu.

Selepas itu, teruskan sahaja ke pintu masuk tarikan pada masa yang dijadualkan! Ia selamat, ia menyeronokkan, anda tidak perlu terlepas rides kegemaran, hanya kerana anda perlu beratur. 😌

Bagi yang tiada tempahan, jangan risau! Anda boleh menyemak masa menunggu pada setiap perjalanan yang ingin anda cuba sebelum menuju ke Genting Skyworlds.

Semak laman web Genting Skyworlds sehari sebelum slot anda

Ini benar-benar salah satu langkah yang paling penting. Sebagai ganti zaman tidak menentu yang kita hadapi sekarang, jangkakan untuk melihat sebarang perubahan.

Semua gambar rides taman tema anda betul-betul di tangan anda

Selepas sesi rides, kita selalunya tidak sabar untuk melihat gambar kita, bukan? Ia mungkin lucu atau memalukan. Selalunya anda hanya menyimpan foto terus dalam telefon anda, atau berkongsi di media sosial anda untuk follower anda.

Tetapi kini anda juga boleh mencetak foto di kiosk foto yang ditawarkan di setiap zon bertema! Walau apa pun, ia tetap kenangan yang patut disimpan selamanya. 😍

Cashless ketika shopping dan makan-makan

food @ Genting Skyworlds

Selain daripada taman tema, terdapat juga pelbagai pilihan membeli-belah dan menjamu selera untuk anda! Ingat semua ganjaran yang anda terima sebelum ini? Tebusnya di sini dan makan serta beli-belah dengan menggunakan diskaun dan baucar eksklusif yang anda tidak mahu ketinggalan!

Setiap zon bertema mempunyai sekurang-kurangnya satu restoran untuk anda, jadi anda tidak perlu berjalan-jalan di seluruh taman tema untuk mencari makanan. Untuk menyemak sama ada restoran ini halal, scroll setiap zon dalam telefon anda dan cari tanda halal!

Sesetengah tempat mungkin menawarkan minuman beralkohol, walaupun menyediakan makanan yang diperakui halal, jadi makanlah mengikut citarasa dan preference anda. Anda juga boleh membeli-belah di setiap zon Genting Skyworlds! 😏

Ikut SOP dan garis panduan taman tema

Apabila anda berada di sana, kekalkan jarak 1m antara anda dan orang di hadapan anda, sama ada anda berjalan-jalan atau beratur untuk tunggangan anda. Ingat bahawa hanya orang yang diberi vaksin dengan risiko rendah boleh memasuki taman.


Kanak-kanak di bawah umur 12 tahun yang tidak divaksinasi boleh memasuki taman dengan orang dewasa yang telah diberi vaksin. Terdapat had untuk bilangan orang yang dibenarkan di taman, jadi tempah tiket anda lebih awal supaya anda tidak terlepas peluang untuk berseronok! 🤗

Baiklah, sekarang setelah anda mempunyai semua maklumat anda di tangan anda, tunggu apa lagi Jumpa anda di sana! 👋🏼

Untuk menempah tiketTekan sini

Website | Facebook | Instagram

 

Penafian – Bahan yang portalamalaysia kongsikan dihalaman ini merupakan tutorial dan ringkasan yang berkaitan dengan “Genting Skyworlds | 10 Priceless Tips Untuk Anda Nikmati Percutian Anda” sahaja. portalamalaysia tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, segala rujukan berpandukan sumber rasmi dan sahih sahaja.