Ford Ranger XL 4×4 Memperkenal Single Cab Generasi Baharu Yang Paling Murah.


Syarikat Sime Darby Auto Connexion (SDAC) selaku pengedar tunggal jenama Ford di Malaysia telah memperluas barisan Ranger generasi baharu dengan penambahan varian 2.0 liter XL 4×4 Single Cab. Ia kini dijual pada harga RM98,888 (atas jalan, tidak termasuk insurans dan cukai jalan, untuk Semenanjung Malaysia), dan RM104,388 (atas jalan, tidak termasuk insurans dan cukai jalan, untuk Sabah dan Sarawak).

Disamping itu, Ranger XL generasi baharu dikuasakan enjin Ford yang telah terbukti, unit 2.0 liter Single Turbo diesel yang menghasilkan 170 PS dan tork puncak 405 Nm.  Ia menggunakan transmisi manual enam-kelajuan baharu yang memakan masa selama empat tahun untuk dibangunkan, menampilkan set gear baharu dengan peralihan yang lebih lancar. 

Sumber: youtube

Ia Sama seperti semua barisan Ranger generasi baharu, varian XL Single Cab menerima kelebihan jarak jejak dan jarak antara rodanya yang 50 mm lebih panjang. Ia memberikan lebih kestabilan baik ketika di atas jalan atau off-road, berserta sudut mendekati dan pergi yang lebih baik. Ranger XL Single Cab generasi baharu menawarkan ruang kargo tunggal yang paling besar bagi sesebuah trak pikap dalam pasaran ketika ini.

Ford Ranger XL 4×4 Memperkenal Single Cab Generasi Baharu Yang Paling Murah. 2

Namun, dengan ukuran 2,332 mm panjang, 1,420 mm lebar dan 540 mm tinggi, mempunyai ruang kargo di belakang yang membolehkan pelanggan untuk membawa lebih banyak barangan ataupun memuatkan barangan yang lebih besar dan panjang. Jarak kelegaan tanah juga lebih tinggi dengan 230 mm. Ia terdapat juga enam cangkuk kargo yang diletakkan pada tiub landasan logam bagi memudahkan pengguna mengikat barangan dengan cukup selamat.


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3