Home » Pendidikan » Semak ePangkat MOE 2021

Semak ePangkat MOE 2021

ePangkat adalah singkatan kepada sistem kenaikan pangkat. Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah menyediakan sistem ePangkat semakan online kpm bertujuan untuk memudahkan sistem kerja urusan naik pangkat dengan sistematik dan cekpa hanya melalui aplikasi.

e Pangkat KPM 2021

🗒Jika anda pengguna yang telah berdaftar, sila layari terus login ePangkat dan buat semakan di ePangkat KPM Semakan

Cara Isi ePangkat

Untuk pengguna yang belum berdaftar, sila ikuti cara isi pendaftaran pengguna Sistem Kenaikan Pangkat di bawah melalui:

0️⃣1️⃣Masuk ke Portal Rasmi https://epangkat.moe.gov.my/login.php

0️⃣2️⃣Klik “DI SINI”, untuk versi baharu “Belum Daftar?”

cara isi epangkat 1

0️⃣3️⃣Isi maklumat No IC, Kata Laluan & alamat email yang sah.

cara isi epangkat 2

0️⃣4️⃣Pilih tempat bertugas anda.

cara isi epangkat 3

0️⃣5️⃣Kemudian klik “HANTAR”

Tahniah, pendaftaran anda telah berjaya. Mudah je kan? Jika terdapat ralat dalam pendaftaran anda, sila hubungi Ketua Jabatan tempat anda berkhidmat untuk bantuan lanjut.

e Pangkat Borang

Untuk urusan mengisi borang kriteria kecemerlangan, borang urusan pemangkuan & skor markah penilaian, anda diminta untuk download borang terlebih dahulu sebelum mengisinya. Muat turun borang.

Portal Malaysia ingin mengucapkan semoga berjaya dalam permohonan kenaikan pangkat anda ke gred DG38, DG34, DG32 dan juga gred DG29. Sistem login ePangkat 2020 ini diharap dapat memudahkan urusan para pengguna dan mengelakkan berlakunya kes keciciran pangkat di kalangan pengguna.

Penafian – Bahan artikel admin share diatas merupakan tutorial dan rujukan artikel related dengan “Semak ePangkat MOE 2021” ini sahaja. portalamalaysia tidak ada kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, semua hebahan berasaskan sumber official dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!