Home » Pendidikan » ePangkat

ePangkat

ePangkat adalah singkatan kepada sistem kenaikan pangkat. Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah menyediakan sistem ePangkat semakan online kpm bertujuan untuk memudahkan sistem kerja urusan naik pangkat dengan sistematik dan cekpa hanya melalui aplikasi.

Semakan ePangkat Online 2020

🗒Jika anda pengguna yang telah berdaftar, sila layari terus login ePangkat dan buat semakan di ePangkat KPM Semakan

Cara Isi ePangkat

Untuk pengguna yang belum berdaftar, sila ikuti cara isi pendaftaran pengguna Sistem Kenaikan Pangkat di bawah:

0️⃣1️⃣Masuk ke Portal Rasmi https://epangkat.moe.gov.my/login.php

0️⃣2️⃣Klik “DI SINI”, untuk versi baharu “Belum Daftar?”

cara isi epangkat 1

0️⃣3️⃣Isi maklumat No IC, Kata Laluan & alamat email yang sah.

cara isi epangkat 2

0️⃣4️⃣Pilih tempat bertugas anda.

cara isi epangkat 3

0️⃣5️⃣Kemudian klik “HANTAR”

Tahniah, pendaftaran anda telah berjaya. Mudah je kan? Jika terdapat ralat dalam pendaftaran anda, sila hubungi Ketua Jabatan tempat anda berkhidmat untuk bantuan lanjut.

e Pangkat Borang – Muat Turun

Untuk urusan mengisi borang kriteria kecemerlangan, borang urusan pemangkuan & skor markah penilaian, anda diminta untuk download borang terlebih dahulu sebelum mengisinya. Muat turun borang Epangkat

Portal Malaysia ingin mengucapkan semoga berjaya dalam permohonan kenaikan pangkat anda ke gred DG38, DG34, DG32 dan juga gred DG29. Sistem login ePangkat 2020 ini diharap dapat memudahkan urusan para pengguna dan mengelakkan berlakunya kes keciciran pangkat di kalangan pengguna.

Penafian – Bahan yang portalamalaysia kongsikan diatas hanyalah tutorial dan rujukan artikel berkaitan dengan “ePangkat” sahaja. portalamalaysia tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua hebahan berpandukan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.

Leave a Comment