Elfira Loy Terpaksa Dikejarkan Ke HOspital Untuk Rawatan Segera


Baru – baru ini pelakon comel , Elfira Loy berkongsi tentang keadaan kesihatannya yang teruk dan terganggu akibat tekanan menyebabkan dia terpaksa dikejarkan ke hospital dengan segera.

Dia telah dibawa kehospital unutk mendapatkan rawaran dan terpaksa mengambil dan bercuti sepenuhnya untuk memulihkan dirinya selepas ini.

Mengakui dirinya  terlalu letih dan terlalu banyak menghabiskan masa berfikir sehingga menjejaskan kesihatan dirinya yang baru sahaja habis pantang anak keduanya baru – baru ini.


Walaupun mempunyai pembantu untuk menguruskan anak- anaknya tetapi faktor menyebabkan dia memerlukan banyak masa dan perkara yang perlu dilakukan dan bersyukur kerana mendapat rawatan lebih awal.

“Masa untuk berehat. Hantaran ini adalah untuk mengingatkan diri saya bahawa tubuh badan saya perlukan rehat bila saya perlukan dan terlalu banyak berfikir juga mampu menyakitkan saya.”

Tiba – tiba Sakit

Bercerita tentang keadaanya sebelum itu , dua mengakui dirinya mengalami keadaaan tidak stabil sehingga hampir kemalangan namun masih dapat dielakkan ,


“Gejala awal yang saya alami adalah rasa tidak stabil setiap lima hingga 10 minit. Sehari selepas itu, saya rasa lebih baik, tapi saya terlanggar cermin sisi satu kenderaan (ketika memandu), tapi sempat tarik.Tak sedar pun macam mana jadi. Tapi, saya teruskan juga dengan mesyuarat saya,” tulisnya.

Tetapi keadaan semakin teruk apabila dirinya mengalami cirit birit dan muntah beberapa kali namun terus meneruskan rutin hariannya sehinggalah dia merasa sakit pada bahagian perut ,

“Selepas mesyuarat, saya pulang ke rumah dan berehat. Kemudian, saya pulang ke rumah ibu dan beritahu dia. Semasa waktu Isyak, saya macam sakit perut. Selepas itu, cirit-birit. Saya ambil wuduk cepat-cepat dan solat, kemudian, ketika solat saya rasa susah nak bernafas dan sakit di bahagian abdomen. Tiba-tiba saya muntah. Dua kali , ceritanya lagi.


Mengambil inisiatif untuk berbaring sahaja tanpa terlalu memikirkan sakitnya itu ,  semasa tido Elfira merasakan dirinya semakin teruk dan terpaksa pergi ke hospital untuk mendapatkan rawatan.

“Saya minum banyak air, kemudian terus tidur saja. Semasa tidur, saya rasa dunia berputar dan seperti dilanda ombak serta rasa nak terjatuh. Takut sangat sebab saya masih pegang Aria. Saya berpeluh pada malam itu. Itu yang saya terus pergi ke hospital,” katanya.

Setelah pemeriksaan susulan dilakukan , dia merasa bersyukur kerana tiada apa yang perlu dirisaukan kerana semuanya baik – baik sahaj dan hanya perlu berehat namun jika ianya berterusan dia harus menjalani proses yang seterusnya.


BACA : Mas Idayu Sah Bergelar Isteri Kepada Sufian Isa

“Nasib baik semua keputusan pemeriksaan okay. Alhamdulillah. Saya cuma perlukan rehat dan minum banyak air. Tapi, kalau berterusan lagi dalam dua hari, saya perlu lakukan imbasan CT (CT Scan), yang mana, saya nak elakkan. Jadi, mohon doakan saya,” tulisnya.

Elfira juga sempat memohon doa orang ramai agar dirinya diberikan kesihatan yang baik dan berterima kasih dengan sokongan dan ucapan daripada peminat dan rakan artis yang lain.Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3