Home » Hiburan » Drama Bidadari Kiriman Tuhan

Drama Bidadari Kiriman Tuhan

Sebuah drama televisyen yang bertajuk ‘Bidadari Kiriman Tuhan’ drama bersiti yang bakal memasuki di slot MegaDrama Astro Ria. Drama ini merupakan terbitan Opera Klasik Sdn Bhd di bawah arahan Rashid Sibir. Drama Bidadari Kiriman Tuhan ini menampilkan lakonan gandingan Mira Filzah dan Zul Ariffin. Ia akan ditayangkan bermula 25 Ogos 2020 setiap Isnin hingga Khamis pada pukul 10 malam di Astro Ria.

Informasi Drama Bidadari Kiriman Tuhan

Berapa Episod :  26 Episod

TV Apa : Slot MegaDrama (Astro Ria & Ria HD)

Siapa Pengarah : Rashid Sibir

Senarai Pelakon & Watak : 

  • Mira Filzah sebagai Cikgu Manis / Manja
  • Zul Ariffin sebagai Cikgu Yusof
  • Adlin Aman Ramlie sebagai Ikram
  • Ruminah Sidek sebagai Nenek Minah
  • Zarina Zainuddin sebagai Maria
  • Maisara Sufia sebagai Suria

Produksi : Opera Klasik Sdn Bhd

Sinopsis

Menceritakan tentang Manis yang dilakoni oleh Mira Filzah merupakan seorang guru tadika yang berumur 25 tahun serta kembar seirasnya Manja yang agak lembam. Kehidupan kembar ini iaitu Manis dan Manja hidup bersama ibu dan nenek mereka yang sakit dan Manis ini adalah seorang yang bertanggungjawab terhadap keluarganya dimana kebanyakkan tanggungjawab dipikul oleh Manis. Walaubagaimanapun,, hubungan Manis dengan Manja mula tergugat apabila Manis mula terpaut dengan guru sekolah rendah bernama Yusuf.

Bagi anda penggemar drama bersiri anda boleh menonton drama Bidadari Kiriman Tuhan yang dibintangi oleh Mira Filzah dan Zul Ariffin ini di Astro Ria dan Ria HD bermula 25 Ogos 2020 pada hari Isnin hingga Khamis, pada pukul 10 malam.

Penafian – Bahan artikel portalamalaysia kongsikan diatas sekadar panduan dan rujukan ringkasan artikel berkaitan dengan “Drama Bidadari Kiriman Tuhan” ini sahaja. portalamalaysia tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, semua rujukan berasaskan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!