Home » Agama » Cara Solat Sunat Tarawih Serta Doa Tarawih Dan Witir (Diakhir)

Cara Solat Sunat Tarawih Serta Doa Tarawih Dan Witir (Diakhir)

Setiap tahun bila menjelang ramadhan pastinya yang ditunggu-tunggu ramai adalah dapat menunaikan solat tarawih di bulan yang mulia ini. Jadi bagaimana nak melakukan solat tarawih dengan betul? jom tengok perkongsian berkaitan dengan cara solat tarawih yang dikongsikan oleh Jabatan Mufti Kerajaan Negeri Sembilan & dari Jabatan Kemajuan Islam Malaysia JAKIM.

Solat Tarawih

Setiap tahun bila menjelang bulan Ramadhan yang mulia ini, umat islam akan berlumba-lumba melakukan ibadat seperti solat sunat Tarawih, Solat Witir, tadarus al-Quran, sedekah dan lain-lain amalan sunat ramadhan lagi.

Jumlah solat tarawih yang boleh anda lakukan adalah 8 rakaat atau 10 rakaat atau 20 rakaat dengan tambahan 3 rakaat witir.

Cara Solat Tarawih

Dibawah kami kongsikan bagaimana cara solat tarawih yang dikogsikan megikut rakaat dan tatacara bacaanya.

Panduan Solat Sunat Tarawih 8 Rakaat

Panduan Solat Sunat Tarawih 10 Rakaat

Panduan Solat Sunat Tarawih 20 Rakaat

Panduan Solat Sunat Tarawih 20 Rakaat

Untuk panduan solat sunat tarawih daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia JAKIM boleh rujuk di pautan ini https://www.islam.gov.my/images/ePenerbitan/Panduan-Solat-Tarawih-Jakim—2020.pdf

Disclaimers – Bahan yang kami share diatas hanyalah panduan tutorial dan rujukan ringkasan artikel related dengan “Cara Solat Sunat Tarawih Serta Doa Tarawih Dan Witir (Diakhir)” sahaja. portalamalaysia tidak ada kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala rujukan berasaskan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!