Home » Agama » Doa Selepas Solat Yang Dikongsi Oleh Jakim

Doa Selepas Solat Yang Dikongsi Oleh Jakim

Doa selepas solat amatlah dituntut untuk dilakukan, tak kiralah anda meminta dalam bahasa melayu mahupun arab ianya dibolehkan, kita sebagai hamba kepada Allah S.W.T jangan berputus asa berdoa kepadanya insyallah kalau diizikan apa yang dipinta akan dimakbulkan.

Dibawah kami kongsikan potongan doa selepas solat fardhu atau sunat yang boleh anda amalakan beserta maksudnya yang dikonsgikan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia – JAKIM  dari pautan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan – JAWI

Doa Selepas Solat (Jawi)

Berikut adalah potongan doa-doa pilihan selepas solat dalam bahasa arab/jawi dan terjemahannya dalam bahasa melayu yang boleh anda jadikan rujukan, banyak sebenarnya doa-doa selepas solat yang boleh anda rujuk, ini hanyalah sekadar rujukan sahaja.

 

✍️Nota : Itu saja perkongsian doa selepas solat yang boleh anda amalkan dalam 5 waktu solat fardhu harian anda atau solat sunat. Jika ada kekhilafan dalam penulisan sila utarakan di ruangan komen. atau email ke [email protected]

Disclaimers – Semua artikel portalamalaysia share diatas hanyalah panduan dan ringkasan yang related dengan “Doa Selepas Solat Yang Dikongsi Oleh Jakim” ini sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, segala rujukan berpandukan sumber rasmi dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!