Home » Tips/Petua » Tak Sabar Ucap “Selamat Hari Lahir Kepada Isteri” Ebit Lew Kongsi Doa Isteri!

Tak Sabar Ucap “Selamat Hari Lahir Kepada Isteri” Ebit Lew Kongsi Doa Isteri!

Diakala pendakwah bebas Ebit Lew dalam menghadapi segala ujian yang mendatang serta terpaksa berpisah berhari-hari meninggalkan anak/isteri demi membantu masyarakat diluar sana beliau terus tabah dan cekal dalam mengharunginya. Betapa rindunya beliau apabila disabut keluarga apabila beliau pulang ke rumah.

Menghormati insan yang bergelar isteri dan sentiasa menyayangi anak-anaknya merupakan kebaikan yang ada dalam diri beliau, boleh kita lihat betapa sweetnya apabila beliau memuat naik gambar-gambar di lama sosial miliknya.

Terbaru beliau ada memuat naik status barunya, yang mengatakan beliau tidak sabar untuk menyabut hari lahir (birthday) isterinya tidak lama lagi. Apa kata beliau..

Bidadari saya lahir 17 Jun. Sebab PKPB ini hari-hari saya fikir tak sabar nak cakap selamat hari lahir. Anak perempuan sulung 27 Jun. Berdebar fikir nak beri hadiah apa. Saya tanya nak hadiah apa? Kata bidadari saya nak doa abang jer. Betullah doa tulah hadiah paling berharga. Anak perempuan nak minta setiap hari ada dirumah buat Talim macam biasa.

Kata bidadari saya. Nak abang senyum selalu. Jangan menangis jer. Dulu mak saya selalu ucap selamat hari lahir. Walau tiada hadiah. Ucapan itu saya rindu sampai sekarang. Rindu mak.

Sebut Nama Dalam Doa

Ramai orang ingat bahagia itu bila ada duit banyak dan beri segalanya. Itu nikmat. Tapi bahagia ini sebenarnya bila kita ingat dan hargai orang disisi kita. Sebut nama mereka dalam doa.

Beri Ucapan Yang Ikhlas

Beri walau sedikit ucapan yang ikhlas. Orang yang kita sayang.. Subhanallah. Alhamdulillah. Allahuakbar. Besar nilainya kan.

Kesimpulannya, sentiasalah letakkan nama seseorang yang kita sayang dalam setiap Doa harian kita, dan sentiasalah ucapkan benda-benda yang baik dan ikhlas, insyallah ada barakah dan baiknya.

Terima kaseh sayang bidadariku bahagia sayang ada disisi abang. I love u sayang. Selamat hari lahir sayang. Ucap awal sebab dah tak sabar. Boleh ker ucap awal-awal. I love u bidadariku sayang kata di laman fbnya.

Sumber : Ebit Lew

Disclaimers – Semua artikel kami share diatas merupakan panduan dan rujukan ringkasan yang related dengan “Tak Sabar Ucap “Selamat Hari Lahir Kepada Isteri” Ebit Lew Kongsi Doa Isteri!” ini sahaja. portalamalaysia tidak ada kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala rujukan berasaskan sumber rasmi dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!