Diberikan “Keistimewaan”! Kini Kylian Mbappe Terus Kekal Bersama PSG!


Keluar masuk pemain kini ditangan Mbappe. Ikuti Berita Sukan Bola Sepak Disini.

Kylian Mbappe telah menolak peluang untuk menyertai Real Madrid secara rasmi dan sebaliknya akan menandatangani kontrak baru tiga tahun di Paris Saint-Germain berikutan spekulasi perpindahan selama berbulan-bulan mengenai masa depannya.

Penyerang Perancis itu menelefon Florentino Perez iaitu pemilik Real Madrid pada pagi Sabtu tadi untuk memaklumkan keputusannya setelah memilih untuk tidak berpindah ke La Liga walaupun mengadakan perbincangan positif dengan juara Sepanyol itu hanya beberapa minggu lepas.

Mbappe dipercayai ingin menjelaskan kepada presiden Real mengapa dia memilih untuk kekal di kelab kelahiran halamannya sebelum ia memberitahu di media.

Difahamkan pemain berusia 23 tahun itu yang kontraknya di Parc des Princes akan tamat pada penghujung musim dilaporkan telah bersetuju dengan lanjutan kontrak lumayan sehingga 2025.

Rundingan berterusan sama ada akan mengandungi pilihan untuk lanjutan satu atau dua tahun. PSG dijangka mengumumkan perjanjian itu dalam beberapa tempoh akan datang. Ibu Mbappe bernama Fayza telah berkata pada hari Jumaat lepas bahawa anaknya telah menerima tawaran yang hampir sama daripada kedua-dua kelab.

Mbappe juga berkata minggu lalu bahawa keputusannya akan diumumkan sebelum beliau menyertai Perancis untuk perlawanan Liga Negara-Negara pada Jun nanti. “Saya akan memberikan keputusan saya dengan cepat serta akan pastikan ia tamat. Pilihan saya hampir dibuat.” kata Mbappe.

Mbappe menyertai PSG dari Monaco pada tahun 2017 dalam perjanjian bernilai sehingga €180 juta dan telah membuktikan dirinya sebagai salah seorang pemain terbaik dunia.

PSG menolak beberapa tawaran dari Madrid untuknya pada musim panas lalu yang terakhir bernilai €200m pada hari tarikh akhir musim perpindahan dan telah cuba memujuknya untuk terus bersama kelab itu. Mbappe menjaringkan gol untuk PSG dalam kedua-dua perlawanan kekalahan Liga Juara-Juara mereka kepada Madrid musim ini.

Pengarah sukan PSG iaitu Leonardo, mengakui Ogos lalu bahawa Mbappe telah mahu pergi tetapi berkata tawaran awal Madrid tidak memenuhi penilaian mereka dan mereka tidak bersedia untuk menjalankan perpindahan pada minggu terakhir jendela itu.


Tetapi keputusan terbaru ini datang sebagai tamparan besar buat pasukan Carlo Ancelotti ketika mereka bersiap sedia untuk menentang Liverpool dalam perlawanan akhir Liga Juara-Juara minggu depan di kota kelahiran Mbappe.

Disclaimers – Semua artikel kami share dihalaman ini merupakan tutorial dan rujukan artikel related dengan “Diberikan “Keistimewaan”! Kini Kylian Mbappe Terus Kekal Bersama PSG!” sahaja. portalamalaysia tidak ada kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua hebahan berasaskan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Portal Malaysia