Danau Daun Chalets, Popular Di Janda Baik – Rate Bermula RM240 !


Danau Daun Chalets merupakan tempat penginapan di Janda Baik yang sempurna untuk anda berehat bersama keluarga dan rakan. Kampung yang terletak di Bentong ini terkenal sebagai ‘pembekal’ kepada banyak rumah percutian dan homestay yang sesuai untuk percutian alam semula jadi yang pantas itu.

Jika anda sedang mencari vila dengan kolam renang persendirian atau homestay mampu milik, apa kata anda pertimbangkan Danau Daun Chalets?

Baca juga: 7 Kedai Mooncake Halal Di KL 2022| Popular & Affordable !

Latar Belakang Danau Daun Chalets


Danau Daun Chalets, Popular Di Janda Baik - Rate Bermula RM240 ! 1

Danau Daun Chalets ialah koleksi 6 vila (3 dengan kolam renang peribadi!) yang tersembunyi dalam kehijauan alam semulajadi.

Chalet-chalet ini boleh memuatkan antara 4 hingga 8 tetamu bergantung pada yang mana yang anda pilih, dengan Teratak Air dan Hillside Cottage kedua-duanya dilengkapi dengan kolam renang peribadi mereka sendiri.

Danau Daun Chalets, Popular Di Janda Baik - Rate Bermula RM240 ! 2

Danau Daun Chalets, Popular Di Janda Baik - Rate Bermula RM240 ! 3

Hillside Cottage, seperti yang ditunjukkan oleh namanya, terletak di atas bukit, dengan kolam renang yang menghadap ke beberapa pemandangan indah hutan Janda Baik.

Danau Daun Chalets, Popular Di Janda Baik - Rate Bermula RM240 ! 4

Kelengkapan Dalam Chalet

Setiap chalet di sini  dilengkapi dengan kemudahan seperti TV, cerek, peti sejuk mini, dan microwave. Tiada penghawa dingin, tetapi kipas siling disediakan, jangan bimbang, kawasan Janda Baik yang berbukit akan memberikan anda angin sejuk yang mendamaikan.

Terdapat sebuah kafe di tempat peranginan ini; Kopi N Kraf. Setiap chalet juga mempunyai bbq pit sendiri di luar, yang boleh anda gunakan untuk memasak sendiri.

Tetapi ambil perhatian bahawa anda perlu membawa makanan, arang dan peralatan memasak anda sendiri seperti penyepit!

p/s: Anda boleh membeli jaring keluli barbeku dan arang dari Danau Daun (lihat di sini untuk maklumat penuh)

Bagi mereka yang menginap di Danau Daun Cottage, walaupun anda mungkin tidak mendapat kolam renang anda sendiri, tetapi anda akan mempunyai pilihan untuk menambah Danau Daun Annexe!

DANAU ANNEX @ DANAU DAUN CHALETS

Chalet buatan daripada kayu yang tinggi ini boleh memuatkan dua orang.

Dan jangan risau, terdapat tandas yang terletak di luar yang betul-betul berdekatan, jadi anda tidak perlu berjalan ke kotej utama pada waktu malam untuk ke tandas =)

Alamat: Lot 5851, Kg. Sum-Sum Hilir, Kampung Janda Baik, 28750 Pahang, Malaysia

Website


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3