Home » Permohonan » Daftar dan Kemaskini Bantuan Keluarga Malaysia pada 1 Januari

Daftar dan Kemaskini Bantuan Keluarga Malaysia pada 1 Januari

Kepada individu yang layak menerima Bantuan Keluarga Malaysia (BKM) bolehlah membuat pendaftaran atau kemaskini maklumat anda bermula 1 hingga 31 januari 2022.

Timbalan Menteri Kewangan 1, Mohd Shahar Abdullah berkata, bagi yang telah layak Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) sedia ada, anda tidak perlu memohon dan akan diberikan bantuan secara automatik dan bayaran pertama adalah dijangka pada bulan Mac 2022.

Proses pendaftaran itu dibuka bagi memastikan mereka yang layak, namun adalanya tiada dalam pangkalan data dan mereka diberikan peluang untuk memohon dan mengemaskini menerusi laman web Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Ahli Parlimen Paya Besar itu memaklumkan pula mengenai BKC fasa 3, ia akan dilaksanakan mengikut jadual yang ditetapkan pada bulan Disember depan melibatkan RM1.2 billion dan untuk 3.8 juta penerima isi rumah kategori miskin dan B40.

Untuk kemaskini Bantuan Keluarga Malaysia (BMK) anda bolehlah ke laman web Lembaga Hasil Dalam Negeri di alamat https://www.hasil.gov.my/ atau ke  LHDN berdekatan.

Penafian – Semua yang admin kongsikan dihalaman ini sekadar panduan tutorial dan ringkasan artikel related dengan “Daftar dan Kemaskini Bantuan Keluarga Malaysia pada 1 Januari” sahaja. kami tidak ada kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua hebahan berpandukan sumber rasmi dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!