Contoh Soalan Psikometrik Pemeriksa Kilang Dan Jentera Gred JA41

Peperiksaan psikometrik bagi  pemeriksa kilang dan jentera dengan gred JA41 akan diadakan pada 18 Jun 2020 ini setelah SPA buat penangguhan exam yang agak lama. Untuk ujian psikometrik kali ini ianya melibatkan Kejuruteraan Mekanikal, Awam, Kimia, dan Jentera/Meknaikal Am dibawah Kementerian Sumber Manusia Malaysia.

Pemeriksa Kilang Dan Jentera Gred JA41

Sebelum memulakan peperiksan mari kita kenali terlebih dahulu tentang jawatan pemeriksa kilang dan jentera denga gred j41 ini terlebih dahulu.

Skop Kerja

Apa yang anda bakal lakukan dengan jawatan yang bakal disandang nanti adalah anda akan membuat semakan reka bentuk dan memeriksa mesin angkat, pengandung tekanan, serta alat-alatan keselematan untuk jentera semasa dalam  pembinaan di tempat kerja.

Selain itu, akan periksa tapak pembinaan bangunan, siasat aduan-aduan yang diterima, juga berkaitan kemalangan di tempat kerja, dan laporan pemantauan untuk kesihatan industri.

Contoh Soalan Psikometrik

Berikut kami share kepada anda “contoh soalan psikometrik bagi pemeriksa kilang dan jentera J41” secara random sahaja, penafian awal-awal bahawa ini bukanlah soalan bocor atau ssebenar exam nanti, ianya hanya sekadar gambaran contoh untuk anda membaut persediaan sahaja.

Ini merupakan tambahan contoh soalan psikometrik seksyen matematik, ada sesetengah jawatan ada soalan matematik yang perlu anda selesaikan, kemahiran berfikir perlu anda praktiskan sebelum menjawab peperiksaan nanti.

Jika anda adalah calon untuk ujian psikometrik ini, kami ada berita baik yang nak dikongsikan iaitu anda boleh dapatkan rujukan tambahan penuh berkaitan ujian ini ada lebih 200+ soalan kemaskini terkini! yang boleh anda buat rujukan tambahan.
[+] – Boleh tengok di Rujukan Tambahan Ujian Psikometrik PKJ J29

Penafian : Untuk elak kekeliruan, sekali lagi kami beritahu rujukan tambahan ini juga bukanlah soalan atau jawapan sebanar peperiksaan nanti, ianya hanya gambaran untuk ada membuat persiapan hadapi ujian sebenar sahaja.

[+] – Juga boleh join Telegram Channel Ujian Psikometrik untuk dapat maklumat serta rujukan terkini dari kami

Leave a Comment