Home » Contoh » (Download) Contoh Sijil Penghargaan – Boleh Edit

(Download) Contoh Sijil Penghargaan – Boleh Edit

Hari ini Portal Malaysia ingin berkongsikan cara untuk membuat sijil kerana sijil banyak digunakan apabila ingin diberi sewaktu seseorang itu mendapat sebuah anugerah mahupun perhargaan. Baca perkongsian di bawah mengenai contoh Sijil Penghargaan ini :

Apa Itu Sijil Penghargaan?

Sijil Penghargaan ialah sekeping kenyataan rasmi yang menunjukkan penglibatan atau kejayaan seseorang dalam sesuatu aktiviti yang mereka sertai atau lakukan. Sijil ini merupakan sesuatu yang penting juga untuk individu mahupun institusi kerana ia amat diperlukan untuk melihat semula apa yang telah mereka sertai sebagai bukti lisan.

Dengan adanya Sijil Penghargaan ini, ia mampu memberi penyataan kemampuan serta kebolehan individu atau sesebuah organisasi dalam sesuatu perkara atau aktiviti.

Cara Buat Design Sijil Penghargaan

Oleh itu, bagi para guru atau sesiapa yang membaca blog Portal Malaysia ini pasti anda ingin tahu cara untuk membuat dan muat turun sijil penghargaan sendiri. Jadi anda boleh klik pautan dibawah untuk rujukan

0️⃣1️⃣ Download file design Sijil Penghargaan yang boleh diedit disini.

0️⃣2️⃣Pastikan di laptop atau pc anda microsoft publisher, sebab file ini dlm bentuk .pub

0️⃣3️⃣Edit semula content yang terdapat dalam file tersebut.

0️⃣4️⃣Dah selesai edit boleh print kan terus

0️⃣5️⃣ Adjust supaya sesuai dengan kertas sijil anda

0️⃣6️⃣Selesai, semoga berjaya.

Note: *Jangan buat sijil palsu untuk kepentingan diri, ianya satu jenayah yang tidak bertnagungjawab.

Jenis-Jenis Sijil Penghargaan

Untuk pengetahuan anda, sijil penghargaan juga mempunyai banyak jenis mengikut aktiviti yang disertai antaranya ialah :

0️⃣1️⃣Aktiviti sukan kampung dan sebagainya

0️⃣2️⃣Aktiviti gotong royong

0️⃣3️⃣Peraduan Mewarna

0️⃣4️⃣Pertandingan Gasing

0️⃣5️⃣Dan banyak lagi

Note: *Pastikan anda yang nak keluarkan sijil adalah penganjur yang sah.

Melalui perkongsian bahan ini serta cara-cara berkenaan sijil ini ia dapat memudahkan anda atau sesiapa sahaja yang perlu terlibat dalam penyediaan sijil serta dengan mengenakan ayat-ayat yang sesuai untuk menghasilkan sesuai sijil penghargaan dan memberi rujukan tentang design atau rekabentuk sijil.

Semoga dengan perkongsian ini dapat membantu para guru dan anda yang memerlukan supaya dapat menyediakan sijil yang diperlukan dengan mudah dan pantas! jangan lupa share! Semoga bermanfaat.

Penafian – Semua artikel portalamalaysia kongsikan dihalaman ini sekadar tutorial dan rujukan yang related dengan “(Download) Contoh Sijil Penghargaan – Boleh Edit” sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, semua rujukan berpandukan sumber official dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes