Home ยป Diabetes ยป Contoh Menu Makanan Untuk Diabetes

Contoh Menu Makanan Untuk Diabetes

Makanan yang sihat pastinya diperlukan untuk tubuh badan kita, makan mengikut waktu juga penting bagi sistem penghadaman badan. Untuk menjaga kadar gula dalam darah, pemilihan makanan juga penting untuk pesakit diabetes.

Pengambilan diet makanan juga berdasarkan faktor-faktor tertentu seperti umur, berat badan atau aktiviti yang dilakukan. Diet yang diambil haruslah seimbang yang mencukupi zat yang diperlukan oleh badan. Berikut ialah contoh menu makanan untuk pesakit diabetes :

๐Ÿ“ŒGambar rajah diatas adalah contoh menu makanan untuk kencing manis yang dirujuk melalui kuliah 13 kkm pengawalan makanan untuk diabetes. boleh rujuk PMUD KKM PDF.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Itu saja serba ringkas berkaitan penyakit kencing manis ini yang boleh kami kongsikan, jika ada sebarang kesilapan fakta atau penambahan, boleh ajukan diruang komen dibawah. terima kasih.

PENAFIAN: Bahan info diatas adalah ntuk pengetahuan sahaja. Sila dapatkan nasihat doktor atau pakar perubatan bertauliah mengenai kesihatan anda. Maklumat perubatan dan penjagaan kesihatan dalam laman ini tidak bertujuan menggantikan jagaan profesional, khidmat nasihat, diagnosis atau rawatan doktor/pakar perubatan bertauliah. Laman ini tidak mempunyai jawapan kepada semua masalah kesihatan dan perubatan yang dialami. Jawapan kepada masalah umum mungkin tiada kaitan langsung dengan keadaan kesihatan anda. Sekiranya anda menyedari tanda/gejala penyakit atau jatuh sakit, sila hubungi doktor/pakar perubatan bertauliah untuk rawatan segera.

Disclaimers โ€“ Semua yang admin share dihalaman ini hanyalah tutorial dan rujukan yang related dengan “Contoh Menu Makanan Untuk Diabetes” sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, semua hebahan berpandukan sumber rasmi dan sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!