Contoh Letterhead


Apa itu Letterhead?

Letterhead merupakan bahagian dari surat rasmi dan ditempatkan pada bahagian atas surat. Secara umumnya, dengan gambaran letterhead ini adalah untuk membezakan antara surat rasmi dan tidak rasmi.

Penerima surat akan mengetahu perbezaanya dengan cepat kerana surat rasmi akan menggunakan Letterhead, manakala surat bukan rasmi tidak akan menggunakannya.

Tujuan letterhead ini adalah untuk menggambarkan dan mewakili identiti lembaga atau perusahaan.

Letterhead ini terdiri daripada nama, logo atau design perusahaan, nombor telefon mahupun pola latar belakang.

Berikut ialah lampiran untuk contoh penggunaan dan gambaran letterhead ditempatkan :

 

Bagi anda yang mempunyai perusahaan sendiri yang memerlukan letterheads, anda boleh merancang untuk membuat dan menempatkan letterheads tersebut dengan kreatif kerana ia merupakan faktor yang menonjol bagi sebuah perusahaan.


Letterhead ini adalah berfungsi sebagai bingkain kandungan teks secara profesional tanpa terlalu mengganggu. Semoga bermanfaat.

Disclaimers – Bahan yang kami kongsikan dihalaman ini hanyalah tutorial dan rujukan ringkasan yang related dengan “Contoh Letterhead” ini sahaja. portalamalaysia tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala rujukan berpandukan sumber rasmi dan sahih sahaja.Leave a Comment

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Portal Malaysia