Classic Bohemian Loft House + 3 Restoran Berdekatan Yang Popular !


Jika anda sedang mencari Airbnb yang unik sebagai percutian dari kehidupan bandar, maka Classic Bohemian Loft House ini harus ada dalam senarai anda. Setiap orang memerlukan rehat dari masa melelahkan yang sentiasa dipenuhi dengan kesibukan kerja.

Dan cara terbaik untuk meluangkan masa bersama keluarga atau rakan anda ialah dengan berada di persekitaran baharu yang indah untuk mencipta kenangan yang lebih bahagia, bukan?

Baca juga: Top 6 Resort Alam Semulajadi Di Perak | Hidden Gem !

Lokasi Classic Bohemian Loft House


Perjalanan jauh yang terlalu mengambil masa adalah agak mustahil tetapi dengan rumah Melayu klasik di KL ini, ia akan membawa anda kembali ke zaman yang indah!

Classic Bohemian Loft House terletak di Kampung Datuk Keramat, salah satu kampung Melayu tertua di ibu kota. Permata tersembunyi sebenar di tengah-tengah pusat bandar yang sesak.

Suasana & Dekorasi

Classic Bohemian Loft House + 3 Restoran Berdekatan Yang Popular ! 1

Pintu masuknya yang memukau akan membawa anda serta-merta ke tempat baharu yang penuh dengan tumbuhan dalaman dan perabot kayu tradisional yang berwarna-warni.

Swing Chair @ Classic Bohemiabn Loft House

Terdapat juga kerusi buaian gantung di ruang tamu untuk anda bersantai dengan secawan teh sambil menonton siri di Netflix. Rumah yang memuatkan 5 orang ini menawarkan dua bilik tidur utama dan satu bilik mandi.

Bilik tidur Classic Bohemian Loft House memberikan anda pemandangan cerah yang baik apabila anda bangun pada waktu pagi, pengalaman kampung yang sungguh asli!

Classic Bohemian Loft House + 3 Restoran Berdekatan Yang Popular ! 2

Rumah ini adalah tempat yang sesuai untuk penginapan hujung minggu bersama keluarga atau rakan anda untuk merasai rumah Melayu berinspirasikan bohemian vintaj dan santai. Tempah di tapak web Airbnb mereka untuk merancang percutian anda!

Facebook | Airbnb

Makanan Halal Berdekatan

Selain menyediakan percutian yang selesa, terdapat pelbagai restoran makanan halal berdekatan dengan Classic Bohemian Loft House. Berikut adalah 3 restoran berhampiran yang anda boleh kunjungi untuk menikmati makan makanan yang lazat:

Mat Teh Ikan Bakar

Classic Bohemian Loft House + 3 Restoran Berdekatan Yang Popular ! 3

Mat Teh Ikan Bakar adalah tempat yang popular jika anda teringin mencuba juadah kampung, iaitu pelbagai meuu tradisional Melayu. Mereka menghidangkan ikan bakar segar dengan lauk sambal atau ulam pedas dan pelbagai lagi hidangan lazat.

  • Status Halal: Pemilik Orang Muslim
  • Waktu Operasi: Sabtu-Khamis, 10AM-4PM (Ditutup Setiap Jumaat )
  • Alamat: Lorong Keramat Dalam 8, Kampung Datuk Keramat, 54000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Instagram | Facebook

Satay Zainah Ismail

Classic Bohemian Loft House + 3 Restoran Berdekatan Yang Popular ! 4

Satay Zainah Ismail sentiasa dipenuhi pelanggan yang beratur panjang dan ini membuktikan bahawa sate mereka adalah yang terbaik!

Gerai ini menyajikan sate paling juicy dan paling lengkap berperisa yang boleh anda temui di KL dengan kuah kacang yang lazat untuk melengkapkan juadah sate yang sempurna untuk anda.

  • Status Halal: Pemilik Orang Muslim
  • Waktu Operasi: Isnin-Ahad, 5PM-10PM
  • Alamat: 1077, Lorong Kiri 20, Kampung Datuk Keramat, 54000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Songket Restaurant

Classic Bohemian Loft House + 3 Restoran Berdekatan Yang Popular ! 5

Menu Songket penuh dengan masakan Melayu hasil tangan chef berpengalaman dan pencuci mulut yang akan membuatkan anda menginginkannya lagi!

  • Status Halal: Disahkan Halal
  • Waktu Operasi: Isnin-Ahad, 12PM-10PM
  • Alamat: 31G, Plaza Crystavilla, 1, Jalan 22a/70a, Desa Sri Hartamas, 50480 Kuala Lumpur

Website  | Instagram 


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3