Cara Tuntut Bantuan RM200 E-Wallet Bulan Ini – Claim Sekarang

Bantuan E-Wallet RM200 Untuk B40 Dan M40. Inisiatif khas ini akan diteruskan tahun depan seperti tahun sebelumnya, yang diumumkan semasa pembentangan Bajet 2023 baru-baru ini.

Bantuan ini diwujudkan untuk menggalakkan pertumbuhan pembangunan ekonomi digital dan membantu golongan belia memulakan perniagaan mereka sendiri.

Semoga inisiatif ini dapat memberi manfaat terutama kepada golongan belia untuk mengembangkan kebolehan keusahawanan dan menyokong pertumbuhan ekonomi negara.

Cara Tuntut Bantuan RM200 E-Wallet Bulan Ini - Claim Sekarang 1

Bantuan E-Wallet


Apa yang menarik mengenai e-Pemula (E-wallet) 2023 ini ialah ia menawarkan kadar bantuan tambahan sebanyak RM200 berbanding RM150 sebelum ini.

Selain itu, pelaksanaan e-Pemula telah diperluaskan untuk memberi manfaat kepada golongan belia (M40) dengan menyediakan bantuan sebanyak RM100.

Kadar Bantuan


Kadar bantuan e-Pemula ini terbahagi kepada dua kumpulan di mana setiap kumpulan akan menerima bantuan pada kadar berikut:

  • Golongan B40 : RM200
  • Golongan M40 : RM100

Syarat Kelayakan


Berikut adalah syarat kelayakan penerima bantuan ini :

  • Warganegara Malaysia
  • Berumur 18- 20 tahun atau
  • Pelajar sepenuh masa bagi umur 21 tahun ke atas

Info Lanjut


Seramai 2 juta belia berumur 18 hingga 20 tahun dan pelajar sepenuh masa 21 tahun ke atas akan menerima manfaat ini dengan peruntukan lebih 400 juta ringgit.

Semakan status untuk permohonan ini akan dimaklumkan kerajaan dari semasa ke semasa. Anda boleh semak di aplikasi e-Wallet yang bekerjasama dengan kerajaan untuk mengagihkan bantuan ini.

Maklumat lanjut anda boleh semak di sini : Bajet 2023

FAQ Soalan Lazim


[sc_fs_multi_faq headline-0=”h4″ question-0=”Berapa bantuan eWallet yang diberikan?” answer-0=”RM200″ image-0=”” headline-1=”h4″ question-1=”Apa syarat kelayakan?” answer-1=”Warganegara Malaysia, pelajar sepenuh masa dan lihat di dalam artikel ini untuk maklumat lanjut.” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]

46 thoughts on “Cara Tuntut Bantuan RM200 E-Wallet Bulan Ini – Claim Sekarang”

  1. Salam sejahtera saya ingin mendapatkan bantuan E-wallet Touch n Go. Saya mohon dan merayu agar diBOLEHKAN saya menerima bantuan ini tersebut, SEKIAN TERIMA KASIH.. KEPADA KERAJAAN MALAYSIA.

    Reply

Leave a Comment

Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3