Home » Tips/Petua » Cara Print Dokumen Dengan Telefon Pintar Tanpa Menggunakan PC atau Laptop.

Cara Print Dokumen Dengan Telefon Pintar Tanpa Menggunakan PC atau Laptop.

Sebelum ini, Komputer , Pc atau Laptop diperlukan untuk Print sebarang dokumen dan kadang-kala ada yang perlu pergi ke Cyber Cafe untuk memudahkan kerja kerana tidak memiliki komputer dan printerni cara Print Dokumen tanpa menggunakan Komputer

Dengan hanya menggunakan telefon pintar, cara ini lebih mudah dan jimat bagi pelajar yang sedang belajar di Universiti atau kolej malah memudahkan penduduk kawasan luar bandar yang tidak mempunyai komputer untuk print dokumen yang diperlukan dengan segera. Menjimatkan kos dalam pemebelian komputer dan jimat belanja serta tidak perlu ke bandar untuk print sebarang dokumen.

Ini cara yang mudah untuk print dokumen tanpa menggunakan komputer dan hanya menggunakan telefon pintar.

. Printer (bole guna semua jenis printer yang ada wayar penyambung)

• Cable OTG (boleh beli di kedai Eco/Ninso/Aksesori Telefon)

• Intsall Apps PrinterShare Mobile Print (download app di telefon pintar)

 

Setelah telefon pintar, printer , cable dan app telah di download sepenuhnya, bolehlah sambungkan kabel USB printer ke kabel OTG dan kemudian, cucuk pada telefon pintar and. Ikut arahan PrinterShare untuk setting dan setel .

Terdapat satu lagi pilihan Apps selain PrinterShare. Cari Apps Noko Print-Wireless and USB printing dan caranya juga sama seperti yang telah dikongsi diatas.

Bole cuba untuk menjimatkan wang dan masa.

Penafian – Semua yang admin share diatas hanyalah tutorial dan rujukan yang related dengan “Cara Print Dokumen Dengan Telefon Pintar Tanpa Menggunakan PC atau Laptop.” sahaja. kami tidak ada kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, segala rujukan berpandukan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes