Cara Daftar Nama Ahli Keluarga Di MySejahtera, Senang ‘Check-In’ Mudah & Pantas!


Cara Daftar Nama Ahli Keluarga Di MySejahtera, Senang ‘Check-In’ Mudah & Pantas!

Kerajaan telah menyediakan satu aplikasi khas bagi kegunaan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang digunakan oleh orang ramai iaitu MySejahtera. Kegunaan aplikasi ini ialah mengenalpasti kontak rapat setiap individu terutama mereka yang positif Covid-19.

Baca Juga : Cara Tukar MyKad Rosak Dan Hilang Secara Online 2021

Tetapi, ada juga dalam kalangan orang yang berumur atau kurang mahir dalam teknologi masih tidak tahu tentang aplikasi ini. Walaupun aplikasi ini senang untuk digunakan dengan cara ‘scan’ bar code di premis perniagaan ketika masuk namun masih ada pihak yang tidak tahu untuk menggunakan aplikasi ini. Ini adalah cara yang mudah dan pantas untuk anda sertakan sekali nama ibu bapa atau anak-anak yang tidak mempunyai telefon pintar untuk menggunakan aplikasi ini.


CARA CHECK-IN MYSEJAHTERA UNTUK KELUARGA

Sebelum ini, kita pergi mana-mana akan check in apps MySejahtera. Dulu kita check in sorang-sorang sahaja. Macam mana nak masukkan sekali nama anak kalau kita bawak sekali? Nanti polis check nama anak tiada dalam record MySejahtera, boleh kena saman sehingga RM10K nanti.

Hari ini Portal Malaysia ingin berkongsi cara untuk masukkan nama anak-anak atau ahli keluarga yang lain di aplikasi MySejahtera:

Baca Juga : Tarikh Jadual I-Lestari Bulan April 2021 – Bulan Terakhir Pembayaran !

 

Semoga perkongsian ini dapat memudahkan proses untuk anda keluar masuk semua premis perniagaan terutama mereka yang mempunyai anak-anak dan ahli keluarga yang ramai.

Disclaimers – Semua artikel kami kongsikan dihalaman ini sekadar panduan dan ringkasan artikel related dengan “Cara Daftar Nama Ahli Keluarga Di MySejahtera, Senang ‘Check-In’ Mudah & Pantas!” ini sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua rujukan berasaskan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.Leave a Comment