Cadangan i Citra Dinaikkan ke RM10000 – KERAJAAN


Kerajaan akan perhalusi cadangan i Citra dinaikkan ke RM10000. Cadangan kenaikkan had pengeluaran daripada RM5,000 ini menerusi kemudahan yang telah disediakan oleh KWSP, akan diambil kira daripada pelbagai sudut.

Timbalan Menteri Kewangan II berkata : “Pertimbangan kenaikan had pengeluaran ini turut diambil kira dari sudut keperluaan semasa dan juga simpanan untuk masa depan.

Nak jadi orang pertama yang mohon BANTUAN KERAJAAN?
Join Telegram Rasmi Bantuan Kerajaan :
Klik Sini

Cadangan i Citra Dinaikkan ke RM10,000

Cadangan ini telah dicadangankan oleh Datuk Seri Najib Razak berkenaan had pengeluaran i-Citra dinaikkan dari RM5,000 ke RM10,000.

Untuk pengetahuan, seramai 12.6 juta rakyat Malaysia yang mencarum KWSP telah lulus permohonan untuk pengeluaran i-Citra RM1,000 sebulan uintuk tempoh 5 bulan.


Anda rasa adakah cadangan ini patut dilaksanakan? Atau tidak perlu? Sila share dan kongsikan artikel ini kepada orang ramai agar Kerajaan dengar dan ambil maklum mengenai cadangan ini.

Sumber : Sinar Harian

Permohonan i-Citra

Untuk permohonan i-Citra KWSP, anda boleh lihat cara-caranya di bawah :

  • Klik https://icitra.kwsp.gov.my/
  • Masukkan Kad Pengenalan dan Nombor Telefon anda.
  • Isi semua maklumat peribadi anda.
  • Tunggu untuk proses kelulusan.

Permohonan hanya boleh dibuat sekali sahaja.

Disclaimers – Bahan artikel admin kongsikan dihalaman ini merupakan panduan tutorial dan rujukan yang related dengan “Cadangan i Citra Dinaikkan ke RM10000 – KERAJAAN” sahaja. portalamalaysia tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, semua hebahan berpandukan sumber rasmi dan sahih sahaja.