Home » Gosip Artis Malaysia » Beto Khusairy Buat Aksi Dibakar Dalam Drama Halimunan. Berani Dan Mencabar!

Beto Khusairy Buat Aksi Dibakar Dalam Drama Halimunan. Berani Dan Mencabar!

Beto Kusyairy  atau nama sebenarnya  Nurkusyairy Zakuan bin Osman yang lahir pada 9 Februari 1980 yang memulakan kerjaya seninya sebagai maskot untuk rancangan televisyen pendidikan RTM, Along sebelum membuat kemunculan sulungnya di layar lebar menerusi filem Syaitan pada 2007.

Dia kemudian menjadi popular menerusi beberapa filem terkenal termasuk KAmi The Movie (2008), Nur KAsih The MOvie (2011), Istanbul Aku Datang! (2012), dan Gila Baby (2014). Selain itu, beliau telah membintangi beberapa drama TV termasuk Kekasihku Seru (2008), Juvana (2011), Jangan Ambil Padang Kami (2012), dan Hanya Padamu (2013).

Menerusi persembahannya dalam Gila Baby, Beto telah memenangi Pelakon Komedi Lelaki Terbaik (Filem) di Anugerah Lawak Warna dan Pelakon Filem Lelaki Terbaik di Anugerah Skrin 2015. Dia juga turut terlibat dalam drama online KL Gangster : Underworld yang diinsirasikan dari filem KL Gangster  arahan bersama Syafiq Yusof.

Walaupun tidak sepopular pelakon lelaki lain namun Beto mempunyai peminat setianya sendiri dan tetap menjadi pilihan pengarah dan penerbit darama dan filem kerana kehebatannya dalam lakonan.  Dia yang selesa dengan keadaannya kini dan mengakui populariti bukanlah satu keutamaan baginya kerana Beto amat memilih watak dan jalan cerita dalam setiap drama atau filem yang ditawarkan kepadanya kerana baginya watak dan cerita yang dibawakannya itu perlulah berbentuk ilmiah serta memberi pengajaran dan memberi kesan kepada penonton.

Dia yang baru- baru menjalani penggambaran drama terbarunya yang menggandingkan dia bersama Nabila Huda dan pelakon cilik Balqis iaitu Halimunan terbitan Azura Pictures arahan Muzammer Rahman  yang mana dya melakukan aksi yang mana membakar dirinya dan untuk satu scne yang memerlukan dia terbakar separuh badan.

Dalam scene tersebut, terdapat banyak perkongsian dari rakan artis yang terlibat dalam darama tersebut dan mendapat komen yang membina dan mengagumi keberanian Beto dalam melakukan aksi tersebut.

Dari perkomgsian twitter dan perkongsian di Ig milik Nabila Huda , Nabila menyatakan bahawa Beto adalah yang paling best dan berbakat.

Penafian – Bahan yang kami share dihalaman ini sekadar tutorial dan ringkasan artikel berkaitan dengan “Beto Khusairy Buat Aksi Dibakar Dalam Drama Halimunan. Berani Dan Mencabar!” sahaja. portalamalaysia tidak ada kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, semua hebahan berasaskan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes