Bayaran RM200 Untuk Bujang Berumur 18 Hingga 20 Tahun : Semak Sekarang!


Berita baik untuk mereka yang berumur 18 hingga 20 tahun. Ini kerana kerajaan menyediakan bantuan kewangan untuk anda yang berjumlah RM200.

Bantuan RM200 ini akan terus diberikan kepada penerima, tetapi ia dalam bentuk penebusan e-wallet ke atas permohonan seperti;

Bayaran RM200 Untuk Bujang Berumur 18 Hingga 20 Tahun : Semak Sekarang! 1

Kaedah Penebusan Kredit


Kredit ini boleh ditebus melalui aplikasi yang disenaraikan di atas. Ia berada di bawah program yang dikenali sebagai ePemula. Di mana penerima akan menerima wang dalam bentuk ewallet. Kemudian anda boleh menggunakannya untuk membuat pembelian lain yang anda inginkan.

Sentiasa semak aplikasi yang akan anda gunakan untuk membuat penebusan. Ini kerana, penebusan boleh dibuat sekali sahaja untuk mana-mana permohonan.

Jika anda telah membuat penebusan di ShopeePay, maka tiada lagi penebusan kredit boleh dibuat pada aplikasi lain. Begitu juga, sebagai contoh anda telah menerima kredit daripada TnG maka tiada penebusan lain boleh dibuat di Shopeepay, grabpay, mahupun Aplikasi bigpay.

Jadi, buat pilihan sendiri sama ada nak guna aplikasi mana.

Apakah itu eWallet (eWallet)

E-Dompet ialah aplikasi pengurusan wang selamat yang dibuat dalam talian. Ia boleh digunakan untuk membeli barangan runcit, memindahkan wang atau menerima wang. Pengguna boleh ‘pautan; e dompet masing-masing dengan akaun bank mereka sendiri.

  • Syarat Mendapat Kredit e-Dompet RM200

Syarat utama untuk menerima kredit ini ialah anda mesti;

  • 18-20 tahun.

Jika anda berumur 21 tahun ke atas, anda mestilah pelajar sepenuh masa. Ini kerana anda masih akan menerima bantuan RM200 ini daripada kerajaan.

Tarikh pembayaran

Setakat ini masih belum ada tarikh pembayaran tunai bila ePemula ini akan dibayar kepada penerima. Walau bagaimanapun, ia akan dibayar pada 2023.


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3