Home » Isu Semasa » Bantuan Khas Covid19 (BKC) Ditangguhkan Atau Sudah Mula Masuk?

Bantuan Khas Covid19 (BKC) Ditangguhkan Atau Sudah Mula Masuk?

Tarikh sebenar pembayaran BKC yang ditunggu-tunggu oleh semua rakyat Malaysia dijangka akan dibayar ke akaun bank bermula minggu ini.

Tetapi setelah PM Muhyidin Yassin meletak jawatan, adakah Bantuan BKC ini akan tertangguh perlaksanaan buat sementara waktu?

Nak jadi orang pertama yang mohon BANTUAN KERAJAAN?
Join WhatsApp Rasmi Bantuan Kerajaan :
Klik Sini

BKC Ditangguhkan?

Menurut kenyataan media rasmi dari Jabatan Perkhidmatan Awam yang bertajuk “Penyampaian Perkhidmatan Kerajaan Tetap Berjalan Lancar”, penjawat awam akan memastikan bahawa kelancaran sistem penyampaian perkhidmatan kerajaan akan diteruskan dengan baik.

Bermaksud bantuan tersebut akan diteruskan kerana peruntukan telah pun diberikan, persoalannya sama ada cepat atau lambat sahaja.

Sama-sama kita nantikan.

Rujuk kenyataan media di bawah untuk maklumat lanjut :

kenyataan media 1

kenyataan media 2

 

Tarikh BKC Bantuan Khas Covid19

Tarikh rasmi pembayaran BKC adalah pada bulan Ogos 2021. Kemungkinan besar, bantuan ini akan masuk ke dalam akaun bank pada minggu ini. Bermula dengan akaun BSN dan diikuti dengan bank-bank lain.

Untuk semakan kelayakan & info lanjut mengenai bantuan ini, sila klik di pautan berikut, BKC.

Sumber : FB JPA

Disclaimers – Bahan yang kami share diatas hanyalah panduan dan rujukan ringkasan yang related dengan “Bantuan Khas Covid19 (BKC) Ditangguhkan Atau Sudah Mula Masuk?” ini sahaja. kami tidak ada kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, segala hebahan berasaskan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!