Home » Bantuan » Bantuan BKC Fasa 3 Dah Masuk – Wang Tunai RM300

Bantuan BKC Fasa 3 Dah Masuk – Wang Tunai RM300

Bantuan yang ditunggu-tunggu pada bulan Disember ini, BKC Fasa 3 telahpun mula dikreditkan ke dalam akaun bank masing-masing bermula hari ini.

BKC Fasa 3 2021

Bantuan BKC ini terbahagi kepada 3 fasa, iaitu Fasa 1, Fasa 2 & Fasa 3.

Bantuan ini diagihkan secara one-off bertujuan untuk meringankan beban sara hidup rakyat yang terbeban disebabkan pandemik ini.

Nak jadi orang pertama yang mohon BANTUAN KERAJAAN?
Join WhatsApp Rasmi Bantuan Kerajaan :
Klik Sini

BKC Fasa Ketiga Bila Masuk?

Tarikh rasmi yang telah dinyatakan adalah pada akhir 20 Disember ini. Tetapi kemungkinan besar akan masuk bermula minggu ini SECARA BERPERINGKAT.

Kebanyakkan yang masuk adalah mereka yang mempunyai akaun bank BSN. Bank lain kemungkinan akan masuk secara berperingkat dari semasa ke semasa.

Bukti Pembayaran BKC Dah Masuk Ke Dalam Akaun Bank

Untuk kepastian, sila rujuk gambar-gambar resit di bawah. Gambar-gambar berikut adalah resit daripada bank bagi mereka yang telah menerima bantuan ini.

Baca Juga : Bantuan Orang Tua RM500 Sebulan

Cara Semakan BKC :

Untuk semakan status pembayaran, sila klik di pautan berikut :

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

https://bkc.hasil.gov.my/

Pautan hanya boleh disemak 20 Disember nanti. Harap Maklum.

Nilai Bantuan BKC Fasa 3

Untuk bantuan Bantuan Khas Covid fasa Ketiga ini, bagi pembayaran bulan Disember, nilai bantuannya adalah seperti berikut :

Penerima untuk Bantuan Kerajaan BKC pada fasa kali ini akan diberikan kepada kategori B40 (isi rumah) & Miskin Tegar (isi rumah).

Jumlah BKC Fasa 3 : RM300

jumlah bayaran bkc fasa 3

Info Lanjut

Kepada yang ingin mengeluarkan duit bantuan tersebut, diharap untuk semak di akaun bank anda secara online terlebih dahulu, demi kemudahan anda.

Jika anda tidak mempunyai akaun bank BSN online lagi, sila daftar MyBSN Login sekarang. Ianya memudahkan anda membuat urusan tanpa perlu beratur panjang ke atm atau ke bank.

Penafian – Bahan artikel kami kongsikan dihalaman ini sekadar panduan tutorial dan rujukan ringkasan yang related dengan “Bantuan BKC Fasa 3 Dah Masuk – Wang Tunai RM300” sahaja. portalamalaysia tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua hebahan berasaskan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.

Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!