Bantuan BINGKAS RM300 Setiap Bulan Sehingga Hujung Tahun


Bantuan BINGKAS atau dikenali sebagai Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor diperkenalkan oleh pihak kerajaan sama ada melalui Kerajaan Pusat atau Negeri bagi meringankan beban mereka yang memerlukan.

Tujuannya adalah untuk mengiktiraf peranan penting ketua keluarga yang tidak mengenal penat lelah untuk mengurus hal ehwal keluarga, mendidik dan membesarkan anak-anak sewaktu mengharungi pasca pandemik.


Baca juga:

Menurut Menteri Besar Selangor, Y.A.B. Dato’ Seri Amirudin Bin Shari, program ini meluaskan capaian dan menambahbaik Program Kasih Ibu Smart Selangor (KISS) dan Program Kasih Ibu Smart Selangor Ibu Tunggal (KISS IT) supaya manfaatnya dapat dirasai bukan sahaja golongan ibu tetapi juga anggota keseluruhan keluarga.

Sasaran sebanyak 30,000 buah keluarga dengan bantuan RM 300 akan diberikan untuk setiap bulan bagi menampung pembelian barangan keperluan asas serta peralatan pendidikan.

Syarat Pendaftaran:

Syarat pendaftaran boleh disemak di laman sesawang BINGKAS.

Pemohonan dibuka untuk:

Kenalin, Kucing Lucu Bernama Si Idoy
  • Warganegara Malaysia.
  • Lahir di Selangor atau menetap di Selangor melebihi 10 tahun.
  • Pemilih berdaftar di Selangor.
  • Tanggungan berumur 18 tahun ke bawah.
  • Pendapatan isi rumah adalah di bawah RM3,000/sebulan.

Langkah Permohonan:

Unutk memohon, sila layari laman sesawang BINGKAS untuk mengemaskini nombor telefon terkini anda dan membuat pendaftaran.

 

Sumber: SEMAKAN BANTUAN

Disclaimers – Bahan artikel admin share dihalaman ini sekadar panduan dan ringkasan yang berkaitan dengan “Bantuan BINGKAS RM300 Setiap Bulan Sehingga Hujung Tahun” sahaja. kami tidak ada kaitan dengan government agency atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, semua hebahan berasaskan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.APDM
EOperasi KPM Login
ESPKWS KPM Login
mybsn
Semakan KWSP 2.0
BKM 2022
SPLKPM
PTPTN Login 2022
Penyata Gaji
SPA9
Cara Mandi Wajib
Doa Dhuha
MySalam
KWSP 2.0 10k
upu online