Baby Shima Dituduh Pakai Duit Haram.


Penyanyi yang sring dilanda kontroversi, Baby Shima baru-baru ini mengambil pendekatan sendiri apabila dia bertekad menjual baju terpakai miliknya di aplikasi TikTok untuk mengumpul dana bagi membantu mereka yang terjejas akibat bencana banjir.

Yang mana dikhabarkan Baby Shima telah berjaya mengumpul dana bernilai ribuan ringgit hasil penjualan baju terpakainya dan ia akan didermakan kepada mangsa banjir terutamanya peminat di Shah Alam dan Klang.

Dia yang sentiasa peka dengan keadaan sekeliling merasa sedih apabila sentiasa disalah ertikan apabila melakukan sesuatu dan sering dikatakan berdrama untuk menarik perhatian malah dilabel artis penuh kontoversi kerana sexy dan suka bergelek.

Niat dan usahanya yang murni itu malah mendapat kecaman dan hinaan daripada para netizen yangt idak henti-henti memkirkan keburukkan daripadanya berbendaing kebaikkan yang cuba dia pamerkan.

Berkongsi tentang komen dan cacian daripada nitezen , Shima kelihatan sedih namun tetap menerima apa juga yang dikatakan kerana itulah lumrah dalam industri seni. Walaupun ramai yang membenci namun masih ada juga yang memberi komen membina dan mengasihi Shima kerana terpaksa berhadapan dengan perkara seperti itu walaupun dengan nita membantu orang lain yang dalam kesusahan.

Shima juga merasa sangat kesal dan sedih apabila apa saja perbuatan dan perlakuannnya  seolah-olah tidak baik atau salah di mata netizen sepertinya ramai yang cuba mengambil kerja Tuhan bila cuba memberi hukuman dan bercakap tentang keikhalasan dirinya.

Sering dikecam dan dimaki kerana menyanyi dan menari dan kini saat ingin menolong mangsa banjir pula saya teruk dikecam, dimaki malah di dihina seolah-olah tiada kebaikkan daripada dirinya , hanya keberukan satu-satunya dari dirinya.

Sungguh segelintir  manusia di muka bumi ini suka mentafsir kebaikkan orang lain apabila cuba untuk membantu orang dikatakan riak namun jika dibantu secara diam-diam dikatakan pulak artis tidak turun padang mebantu , hanya mengejar populariti.

Dalam keadaan darurat seperti ini semua orang cuba membantu dan memberi pertolongan tidak kira kecil atau besar supaya dalam mengurangkan beban sesama rakyat .

Merasa buntuk dengan tohmahan dan juga hinaan tetapi tidak mematahkan semangat Shima cuma berpesan agar kasihanilah dirinya dan cubalah memandang dari sudah baiknya kerana kejujuran dan keihlasan manusia tiada siapa yang tahu.


Jika tidak mampu membantu, kongsi sahaja kebajikan orang lain agar perkara itu menjadi inspirasi kepada orang lain.Ketika negara dilanda bencana cubalah bersatu padu agar negara kembali pulih dan hidup dapat diteruskan seperti sediakala.

Disclaimers – Bahan artikel portalamalaysia share dihalaman ini merupakan panduan dan rujukan yang related dengan “Baby Shima Dituduh Pakai Duit Haram.” sahaja. portalamalaysia tidak ada sebarang kaitan dengan government agency atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, segala hebahan berasaskan sumber rasmi dan betul-betul sahih sahaja.Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Portal Malaysia