Aeril & Wawa kerja keras, bisnes akan diwarisi anak2 – “Hayla bakal CEO”


Aktor dan usahawan popular, Aeril Zafrel serta isterinya Wawa Zainal mengakui perniagaan diusahakan selama ini adalah untuk diwarisi empat cahaya mata mereka.

Menurut laporan Utusan Online, aktor berusia 34 tahun itu berkata, dia dan isteri yang juga seorang aktres sudah merancang perkara tersebut demi memastikan masa depan anak mereka terjamin.

Baca juga : Senarai Pengeluaran KWSP Sebelum 55 Tahun Yang Boleh Dibuat Secara Online Sahaja
Baca juga : 
Bantuan Khas Aidilfitri 2023 Penjawat Awam RM600 Dibayar Mac ~ Mohon Disini Sekarang !!


“Kami selalu memberitahu anak kedua kami, Hayla, bahawa dia akan menjadi Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) suatu hari nanti. Sesungguhnya apa yang kami usahakan sekarang adalah untuk masa depan mereka.

“Kami cuba mencari dan memasang strategi untuk mengekalkan perniagaan dalam jangka masa panjang. Satu perkara yang saya pelajari, untuk mendaki itu mudah, tetapi untuk mengekalkannya sukar,” katanya.

Bercerita mengenai Hayla, Aeril mengakui anaknya itu mempunyai bakat lakonan yang diwarisi daripada dia dan isteri kerana dia mampu melakonkan watak dengan sangat baik.

“Kami selalu memberitahu anak kedua kami, Hayla, bahawa dia akan menjadi Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) suatu hari nanti. Sesungguhnya apa yang kami usahakan sekarang adalah untuk masa depan mereka.

“Kami cuba mencari dan memasang strategi untuk mengekalkan perniagaan dalam jangka masa panjang. Satu perkara yang saya pelajari, untuk mendaki itu mudah, tetapi untuk mengekalkannya sukar,” katanya.\

Bercerita mengenai Hayla, Aeril mengakui anaknya itu mempunyai bakat lakonan yang diwarisi daripada dia dan isteri kerana dia boleh melakonkan watak dengan sangat baik. “Kami selalu memberitahu anak kedua kami, Hayla, bahawa dia akan menjadi Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) suatu hari nanti. Sesungguhnya apa yang kami usahakan sekarang adalah untuk masa depan mereka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aeril Zafrel (@aeril_zafrel)

“Kami galakkan Hayla masuk industri hiburan kerana dia ada bakat. Bukan senang untuk kanak-kanak pada usia sepertinya mengingati skrip, melakonkan watak sedih dan tidak malu bila berada di hadapan kamera.
“Saya sudah 16 tahun dalam industri. Sebagai anak seni, saya dapat membezakan pelakon yang dikurniakan anugerah istimewa atau dipaksa-paksa beraksi di depan kamera.
“Saya dan Wawa tengok Hayla paling berbakat, selain anak ketiga kami, Soffya. Mereka kelihatan ‘natural’ di depan kamera. Tetapi, kami tanya juga minat dan apa yang ingin mereka buat,” ujarnya. 


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3