Aeril Dan Wawa Tukar Nama Anak Bongsu Kerana Bimbang


Wawa Zainal dan Aeril Zafrel merupakan pasangan yang sangat serasi dan juga terkenal kini khabarnya telah menukarkan nama anak bongsu mereka daripada Jibril Ibtisam kepada Muhammad Fahri kerana terpaksa.

Perkara ini dilakukan kerana anak lelaki mereka itu sering menangis hampir setiap hari sejak dilahirkan dan itu telah membuatkan pasangan ini runsing tentang kejadian itu dan membuatkan mereka berfikir nama Jibrail tidak sesuai dengan si kecil.

Menurut penjelasan daripada Wawa, anak ke-4 mereka telah dinamakan oleh Aeril dan semenjak anak kecil itu dilahirkan ke dunia dan sehingga kini ,bayi itu asyik menangis saja sehingga berjam-jam dan itu sangat merisaukan.

Wawa juga menyatakan bahawa nama anak ke – 4 ini telah diberikan oleh suaminya Ariel dan anaknya itu banyak meragam dan sering menangis terkadang sehingga berjam-jam. Keaadan ini dipanggil bayi kolik kerana terlalu kerap menangis tanpa sebab.

“Saya cakap, kenapa sayang (Aeril) bagi nama ja mesti jadi macam ini. Terus dia merajuk tak nak cakap dengan saya, ada la sehari,” kata Wawa .

Kolik bukanlah suatu penyakit dan tidak menyebabkan si Kecil mengalami penyakit jangka panjang. Umumnya kolik akan hilang dengan sendirinya dalam beberapa bulan, namun Ibu juga bisa meredakan kolik pada si Kecil dengan beberapa cara namun lain orang lain caranya.

Tanda-Tanda Kolik Pada Bayi

  1. Menangis dengan kuat selama 2-3 jam, biasanya si Kecil mulai menangis 15 menit setelah disusui. Tangisan akan semakin parah pada tengah hari dan malam hari. Tangisan ini akan diikuti dengan beberapa ciri yang tampak pada tubuh si Kecil antaranya:
  2. Wajah si Kecil kemerahan
  3. Tangannya mengepal
  4. Kaki ditekuk ke dada
  5. Perutnya mengeras

Jelas pelakon dan usahawan kosmetik tersebut, dia mengetahui nama anaknya itu telah ditukar setelah mendapat panggilan daripada pusat akikah mengatakan Muhammad Fahri dah selamat diakikahkan.

“Kiranya dua kali kami buat akikah untuk anak keempat ini. Aeril betul-betul ambil serius, dia terus tukar nama.” cerita Wawa lagi.

Info , Wawa telah selamat melahirkan anak ke-4  mereka seminggu lebih awal iaitu pada 30 November lalu dan diberikan nama Jibrail.

Aeril dan Wawa telah mendirikan rumah tangga pada tahun 2013 dan dikurniakan tiga orang cahaya mata sebelum ini iaitu Ahmad Fakhruddin Attar,8, Hayla Maghfiratul Adzkiyaa,6, dan Ayya Soffya yang kini berusia dua tahun.


Pasangan ini baru-baru ini mengeluarkan produk terbaru daripada jenama mereka dan mendapat sambutan yang hangat di pasaran.

Disclaimers – Bahan artikel portalamalaysia kongsikan diatas merupakan panduan tutorial dan ringkasan artikel related dengan “Aeril Dan Wawa Tukar Nama Anak Bongsu Kerana Bimbang” sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya, semua rujukan berpandukan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Portal Malaysia