Ac Milan Semakin Hampir Dengan “Scudetto” Seria A!


Ac Milan perlukan satu lagi kemenangan. Ikuti Berita Sukan Bola Sepak Disini.

Gol daripada Rafael Leao dan Theo Hernandez meletakkan Milan di ambang kejuaraan Serie A pertama mereka dalam tempoh 11 tahun apabila anak buah Stefano Pioli meraih kemenangan 2-0 ke atas Atalanta. Barisan pertahanan yang ampuh turut membawa petanda juara.

Selepas kedua-dua pasukan bergelut untuk mencipta peluang yang jelas pada separuh masa pertama, Leao berjaya menemui ruang untuk membuka jaringan dan Hernandez menamatkan permainan dengan larian yang luar biasa dengan penyudah kaki kiri yang baik untuk mencetuskan suasana gembira di San Siro.

Hanya satu lagi perlawanan untuk Milan menjuarai scudetto. Musim yang gemilang, hanya dengan satu lagi kemenangan bisa memberi penamat paling bermakna.

Mempunyai kelebihan perlawanan ke atas Inter, Rossoneri memerlukan perlawanan terakhir untuk disahkan sebagai juara apabila Nerazzurri terus memberikan tekanan apabila melakar kemenangan ke atas Cagliari malam tadi dengan jaringan 1-3 di tempat lawan.


Pasukan Stefano Pioli akan dinobatkan sebagai juara dengan mengelak kekalahan di Sassuolo pada hari terakhir musim ini.

Disclaimers – Semua artikel portalamalaysia kongsikan dihalaman ini hanyalah panduan dan ringkasan artikel berkaitan dengan “Ac Milan Semakin Hampir Dengan “Scudetto” Seria A!” sahaja. kami tidak ada kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana syarikat yang berkaitan dengannya, semua hebahan berpandukan sumber official dan betul-betul sahih sahaja.Sila Share Artikel Ini Dahulu Sebelum Teruskan Pembacaan!

Portal Malaysia