5 Tempat Makan Popular Di Janda Baik


Terletak di lokasi yang strategik tepat di bawah Genting Highlands, terdapat beberapa tempat makan popular di Janda Baik. Kampung yang diberi nama unik ini bukan sahaja mempunyai tempat perkahwinan dan chalet tetapi juga beberapa kedai makan yang berbaloi untuk dikunjungi.

Jadi kami telah mengumpulkan senarai tempat makan popular di Janda Baik yang akan berguna apabila anda merancang percutian hujung minggu anda di sini!

Baca juga: 7 Produk Halal Popular Di JONETZ By Don Don Donki Malaysia

Tempat Makan Popular Di Janda Baik


Pinto Coffee+

Pinto Coffee, Tempat Makan Popular Di Janda Baik

Pinto Coffee+ ialah sebuah tempat makan popular di Janda Baik yang tersembunyi jauh di dalam hutan tropika. Jangan biarkan bahagian luar yang separuh siap itu membuatkan anda berfikir bahawa bangunan itu terbengkalai. Malah, ia sengaja direka sedemikian!

Seni bina dinamik kafe ini yang menggunakan konsep ruang terbuka menjadikan Pinto benar-benar unik! Sebaik sahaja anda melangkah masuk, anda akan disambut dengan aroma manis kopi buatan tempatan mereka dan meja dan bangku kayu.

Tidak syak lagi bahawa tempat makan popular di Janda Baik ini akan memberikan pengalaman kembali ke kampung!

Jika anda ingin menjamu selera, nasi goreng telur dan lamb shoulder wajib anda pilih! Segala-galanya adalah home-made, jadi anda akan berasa selesa apabila anda menjamah kambing yang juicy dan nasi goreng yang  cukup rasa!

Perkara terbaik tentang Pinto ialah ia bukan sahaja menarik minat penggemar makanan dan kopi, tetapi ia juga mengalu-alukan ulat buku. Oleh itu, jika anda tidak bersedia untuk makanan dan minuman, anda sentiasa boleh mendapatkan buku!

  • Waktu Operasi: Rabu-Khamis & Ahad; 10AM-6PM, Jumaat & Sabtu; 10AM-8PM
  • Alamat: Kampung Janda Baik, 28750 Bentong, Pahang

Website | Facebook | Instagram

Nero Bianco Deli

5 Tempat Makan Popular Di Janda Baik 1

Semasa anda memandu di sepanjang jalan di Janda Baik, anda akan melihat sebuah kafe betul-betul di sebelah kawasan perumahan komuniti yang kecil. Ia adalah tempat makan popular di Janda Baik; Nero Bianco Deli.

Dekorasi hitam-putih di sekitar Nero Bianco Deli memancarkan keghairahan dan suasana artistik yang akan membuatkan anda ingin singgah dan melihat apa yang ada.

Tidak seperti kafe lain, minuman di sini adalah layan diri supaya anda boleh memilih mana-mana minuman yang anda suka dari stesen Kopi & Teh mereka dan terus ke kaunter.

5 Tempat Makan Popular Di Janda Baik 2

Jika anda menggemari makanan Barat, inilah tempatnya! Pastikan anda mencuba sosej bakar yang dihidangkan bersama mashed potatao dan coleslaw.  Iannya sangat sedap sehingga perut anda akan meminta lebih banyak lagi!

  • Waktu Operasi: Selasa-Ahad; 11AM-11PM (Ditutup setiap Isnin)
  • AlamatNero Bianco Deli Lot 5474 Kpg Cheringin Tengah Jalan Utama Janda Baik Pahang, Bentong, Malaysia

Facebook

Figgy’s Cafe

5 Tempat Makan Popular Di Janda Baik 3

Jika anda mahukan tempat di mana anda boleh mendapatkan pilihan untuk memilih pelbagai jenis makanan, maka anda mungkin ingin singgah di tempat makan popular di Janda Baik; Figgy’s Cafe.

Di sini, anda akan dapat mencari makanan yang lazat daripada piza keju buatan sendiri dan burger daging lembu yang juicy, sehingga menu kegemaran tempatan seperti ikan bakar dan nasi goreng.

Dengan meja panjang lebar yang terletak dalam susun atur terbuka, berkumpul di sini bersama keluarga dan rakan-rakan sambil anda menikmati hidangan yang lazat adalah percutian hujung minggu yang sempurna!

  • Waktu Operasi: Selasa-Jumaat; 2.30PM-10.30PM, Sabtu&Ahad; 8AM-11.30PM
  • Alamat: PT 20266 Sg. Panjang Kg. Cheringin, Kampung Janda Baik, Malaysia

Facebook | Instagram 

Lemang To’ki

5 Tempat Makan Popular Di Janda Baik 4

Siapa kata lemang hanya boleh dinikmati pada musim perayaan? Bagi mereka yang tidak berpuas hati atau tidak sabar menunggu sehingga Raya akan datang, maka tempat makan popular di Janda Baik; Lemang To’ki adalah tempat yang anda cari.

Manjakan diri anda dengan lemang yang menyelerakan bersama dengan rendang, ayam bakar, patin tempoyak dan kari itik salai.

Tempat itu mungkin kelihatan sederhana pada pandangan anda, tetapi percayalah kepada kami apabila kami mengatakan penduduk tempatan yang tinggal di kawasan itu kerap mengunjungi tempat ini untuk mendapatkan makanan mereka.

Malah Youtuber makanan terkenal, Mark Weins telah singgah di kedai popular ini!

  • Waktu Operasi: Selasa-Ahad; 8AM-11.30PM (Ditutup setiap Isnin)
  • Alamat: Lemang To’ki, Batu 2 Jalan Tras, Bentong, Malaysia

Facebook | Instagram

Istana Lemuni

5 Tempat Makan Popular Di Janda Baik 5

Istana Lemuni adalah tempat persembahan dan acara yang terletak di tengah-tengah Janda Baik yang mempunyai replika persis istana lama Terengganu.

Selain merupakan tempat makan popular di Janda Baik, tempat ini menawarkan pemandangan indah Hutan Simpan Lentang dan landskap yang menakjubkan yang akan membuatkan anda berasa seperti telah diangkut kembali ke zaman tradisional lama.

Anda boleh menemui mana-mana hidangan tradisional tempatan di sini seperti nasi lemak yang dibungkus dengan daun pisang, ayam goreng rangup dan roti canai yang lazat dengan sisi kari yang berperisa, pencuci mulut tradisional dan sudah tentu, minuman terbanyak pada hari itu, kopi!

Sudah menjadi kebiasaan di Malaysia untuk makan nasi lemak anda dengan secawan teh tarik manis untuk melengkapkan hidangan. Pemandangan hutan simpanan yang menghijau membuatkan makanan lazat yang disediakan oleh chef akan rasa 10 kali lebih enak!

Website | Facebook | Instagram


Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3