5 Port Murtabak Singapura Yang Tasty & Mouth-watering ! | Edisi Singapura


Antara menu bazar Ramadhan yang popular ialah murtabak Singapura, bukan?  Hidangan India yang popular ditemui ini di Singapura, ia diperbuat daripada inti bawang, daging dan telur semuanya dibalut dengan pastri yang lazat seperti roti prata.

Jadi jika anda berada di Singapura dan tidak pasti apa yang perlu dihidangkan untuk makan tengah hari, ini mesti dicuba. Untuk memudahkan anda, kami telah mengumpulkan 5 tempat terbaik untuk murtabak Singapura!

Baca juga: 5 Chalet Pantai Romantik Yang Popular Di Malaysia

5 Kedai Makan Murtabak Singapura Yang Popular


Zam Zam Restaurant


Zamzam @ Kedai Makan Murtabak Singapura

Salah satu restoran India paling popular di Singapura, Zam Zam ialah nama yang tidak boleh kami tinggalkan daripada senarai ini. Selalunya dikaitkan dengan perkataan ‘murtabak’, Restoran Zam Zam mesti dicuba jika anda ingin menjamah hidangan yang penuh berperisa!

Ia dibuka 7 hari seminggu dan juga terkenal dengan Nasi Biryani, Roti Praya dan banyak lagi. Selain itu, ia telah berjalan sejak 1908, yang bermakna anda akan merasai sekurang-kurangnya 100 tahun pengalaman yang semuanya digulung menjadi murtabak Singapura yang terkenal!

  • Status Halal: Pemilik Orang Muslim

Facebook

Victory Restaurant


5 Port Murtabak Singapura Yang Tasty & Mouth-watering ! | Edisi Singapura 2

Pesaing kepada Zam Zam yang terkenal adalah sama seperti Restoran Victory yang popular! Kedua-dua restoran boleh ditemui bersebelahan di kawasan Kampong Glam Singapura, dan sukar untuk memilih kedai yang mana 😱

Ditubuhkan hanya 2 tahun selepas restoran Zam Zam, hidangan mereka dipenuhi dengan jumlah pengalaman yang sama, itulah sebabnya mereka kedua-duanya pesaing rapat!

Dengan murtabak Singapura sebagai salah satu hidangan mereka yang lebih popular, Restoran Victory adalah tempat lain yang perlu anda kunjungi jika anda mengidam hidangan itu.

Lain-lain yang mesti ada juga termasuk Dum Briyani mereka, yang pedas, berperisa dan akan membuatkan anda apat menikmati lebih banyak hidangan 😋

  • Status Halal:Pemilik Orang Muslim

Facebook

Afghanistan Family Restaurant


5 Port Murtabak Singapura Yang Tasty & Mouth-watering ! | Edisi Singapura 3

Orang timur Singapura pastinya biasa dengan restoran murtabak Singapura ini; Restoran Keluarga Afghanistan mesti dikunjungi untuk makanan tempatan asli!

Mereka bukan sahaja menyajikan hidangan India seperti tentu saja, murtabak yang terkenal, mereka juga mempunyai hidangan Melayu Singapura!

Hidangkan diri anda dengan Lontong, Nasi Sambal Goreng, Kolam Kacang dan banyak lagi apabila anda singgah di tempat yang lazat ini.

  • Status Halal: Pemilik Orang Muslim

Instagram

Marhaba Murtabak Restaurant


5 Port Murtabak Singapura Yang Tasty & Mouth-watering ! | Edisi Singapura 4

Terletak betul-betul bertentangan dengan Pasar Geylang Serai & Pusat Makanan, Restoran Marhaba adalah satu lagi kegemaran tempatan untuk menikmati murtabak Singapura!

Ulasan daripada pelancong telah menyatakan bahawa setiap orang yang mengunjungi kedai pasti membeli Murtabak, sama ada sebagai hidangan perkongsian atau sebagai hidangan mereka sendiri!

Murtabak mereka mempunyai kulit yang rangup dan keseimbangan sempurna untuk mengisi prata, menjadikannya hidangan yang lazat.

  • Status Halal:Pemilik Orang Muslim

Instagram

Springleaf Prata Place


5 Port Murtabak Singapura Yang Tasty & Mouth-watering ! | Edisi Singapura 5

Rakyat Singapura tidak memerlukan pengenalan kepada Springleaf Prata Place!

Salah satu tempat terbaik untuk Prata di Singapura, anda selalunya akan menemui mana-mana kedai mereka yang penuh dengan barisan panjang menunggu di luar – makanan mereka memang sedap!

Terkenal terutamanya dengan hidangan prata dan Murtabak yang inovatif seperti Murtabak Tanpa Daging Ajaib (Mmm), Portobello Mozzarella Prata, Däs Prätwürst, anda pasti tidak akan bosan makan di sini.

Hidangan yang pelbagai dan unik adalah kelebihan mereka 😍

  • Status Halal: Disahkan Halal

Instagram

 
Hi, Boleh Bantu Share ? Thank You <3